Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Захващащите маси се поддържат от компресорите на страничните канали

В случая на промишлени производствени процеси често се изискват затягащи устройства за спиране на обработваните детайли. Заготовките трябва да се държат в определено положение и да се обработват там.

Процесът на затягане и опъване трябва да се извършва бързо и лесно. Задържането трябва да е сигурно, така че обработваната част да не може да бъде преместена веднъж. Също така е важно в автоматичната обработка да се получи, че обработваните детайли винаги се намират в същото положение, в което инструментите са сравнително нагласени за правилното напасване на работната част.

Както може да се види в принципната скица, заготовката се фиксира от смукателната плоча за операцията по механична обработка. За тази цел са предвидени малки отвори в плочата, която привлича въздуха. С помощта на това засмукване, заготовката се засмуква върху плочата по такъв начин, че да може да се обработва без да се подхлъзва. Необходимият вакуум се произвежда от компресор с страничен канал, свързан към смукателната плоча. Подаването на детайла може да се извърши и с помощта на вентилатор на страничния канал. За тази цел обработваемото изделие може да бъде прикрепено към опъващото устройство посредством вакуум при засмукващо устройство за транспортния процес. Веднага след като детайлът е в правилната позиция в затягащата маса, вакуумът се освобождава и детайлът се държи от вакуума на смукателната плоча.

Принцип на работа / на потока:

Компресорът на страничните канали е свързан към смукателната плоча посредством тръбна система. Когато вакуумната помпа сега произвежда вакуум, детайлът се изтегля на масата и се фиксира с определена сила в зависимост от налягането. За включване и изключване на въздушния поток не е необходимо компресорът да се включва или изключва отново, но въздушният поток може да се включва от магнитен или пневматичен обръщащ вентил. Смученият въздух може да бъде превключен от захранващата плоча, разположена отгоре в основната скица. Процесът на обработка може да започне. След приключване на процеса на обработка въздухът за засмукване може да се превключи от смукателната пластина към захранващия тръбопровод и детайлът да бъде свален

.

Fixiertische zur effektiven Sicherung der Werkstücke
Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.