Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Реверсивни вентили / обръщащи вентили – текущо обръщане по време на работа

подход:

Компресорите с странични канали често се използват в системи, където се изискват алтернативно засмукване и налягане. Точно тези две средства могат да бъдат осигурени от компресора на страничния канал. Тъй като обаче компресорите на страничните канали винаги могат да бъдат активни в една работна посока, т.е. смучене или раздуване в нормално конструирана система, има две възможни конструктивни възможности.

Първо, потребителят може да използва два компресора от странични канали в системата. Смукателен и издухващ страничен канален компресор. Това е скъпо. Втората възможност е да се превключи работната посока на компресора на страничния канал и по този начин да се промени от посоката на смукане в посока на раздуване. Това може да бъде постигнато от потребителя с така наречените текущи обратни клапани.

операция:

Клапаните за обръщане на потока се използват за компресори с странични канали за обръщане на посоката на потока. По този начин посоката на потока може да се превключи от работа под налягане до засмукване или обратно. Специалният токов вентил за заден ход на фигурата в приложението може допълнително да промени линията в или извън въздушния поток.

Промяната се контролира от електрически задвижващ механизъм 24V или 220V или от пневматичен задвижващ механизъм.

Охлаждането на токовия вентил за обратна връзка заедно с компресора на страничния канал е както следва:

Компресорът на страничния канал е свързан към обратния вентил чрез неговата страна на засмукване и продухване. От своя страна обратният вентил е свързан с една или две работни линии.

Ако обратният вентил е свързан само с работна линия, клапанът може да контролира електрически или пневматично, дали в работната линия трябва да се прилага сгъстен въздух или смукателен въздух.

Ако обратният вентил е свързан към две работни линии, винаги може да се приложи налягане на засмукване или налягане на издухване към работните линии на редуващи се страни.

Клиентите могат да избират между пет различни варианта. Фланцови съединения Възможни са газови, NPT или маркучни фитинги.

Задвижващата система на обратния вентил е проектирана за непрекъсната работа. Широкото напречно сечение и формата на канала позволяват въздухът да се транспортира без почти никаква загуба на налягане при скорости на въздуха до 50 m / s. Илюстрираната версия на клапана е изцяло изработена от алуминиева сплав.

SKVTechnik предлага всички варианти на описаните обратни клапани. Клиентите трябва да се свържат с SKVTechik за кратко време, за да избегнат грешни поръчки.

В момента има време за доставка от 3 седмици в рамките на Германия. Това важи за поръчки в магазина на SKVTechik.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.