Oldalsó csatorna kompresszorokkal használatos emelőrendszerek

megközelítés:
A termelés mechanizációja tovább halad. Az összes munkafolyamatot azonban még nem lehet hatékonyan végrehajtani a gépeken. Mindig szükség van egy gondolkodó személy befolyására. Ez azzal a ténnyel jár, hogy ezek a művek általában monotonok és nehézkesek. Új emelőrendszerek eltávolítják ezeket a nehéz terheket az alkalmazottaktól.

Hogyan működik:
A funkcionális rajz azt mutatja, hogy a függesztő daruhoz erősített emelőegység viszonylag rugalmasan helyezhető el a felemelhető anyag fölött. A szívócsík az anyagon van elhelyezve. Az áruk felülete egyenletes, sima és tiszta legyen. Miután a szívófej érintkezésbe került az anyaggal, a kezelő aktivál egy kapcsolót a tapadókoronghoz, és az anyagot szívja a szívópadra. Most a kezelő fel tudja emelni az anyagot vagy megváltoztathatja a pozíciót egy további kapcsolón keresztül a szívófejen. Lehetőség van arra, hogy elforduljon, mozogjon, dőljön, amíg újra leállítható. Mindez óriási erőfeszítés nélkül történik az üzemeltető részéről.

Működés:
Az oldalsó csatornafúvó létrehozza a szükséges vákuumot. Ezt a negatív nyomást egy hajlékony tömlõn és egy légszûrõn keresztül továbbítják, tovább a lengõ daru fölött az emelõegységhez. Itt van a központi vezérlőegység, amelyet az üzemeltető felemeli, majd mozgatja. Az emelőegység most bezárja a szállítandó anyag vákuumhoz való csatlakozását. Az anyagot szilárdan felszívja az emelőegységen, és fel lehet emelni. Az SKVTechnik ezeket az oldalsó csatorna kompresszorokat értékesíti, amelyeket a szükséges vákuum előállítására használnak. A negatív nyomás létrehozása a túlnyomás keletkezése mellett az oldalsó csatorna ventilátor alapvető tulajdonsága. Két dolog döntő jelentőségű az oldalsó csatorna kompresszorának az emelési rendszerben történő használatára. Először is, természetesen az áruk súlya, másodsorban pedig döntő fontosságú, hogy az emelőegység mennyire kapcsolódhat az áruk felületéhez. A kapcsolat, amint a figyelmes olvasó azt gondolja, hogy egy kartonra vagy egy gipszkartonra fel kell emelni, sokkal jobb, mint egy durva kőlemezen.