Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

A szorítóasztalokat oldalcsatornás kompresszorok támogatják

Ipari gyártási folyamatok esetén a munkadarabok megállításához gyakori rögzítőeszközök szükségesek. A munkadarabokat egy bizonyos helyzetben kell tartani és feldolgozni.

A szorító- és feszítési folyamatot gyorsan és egyszerűen kell végrehajtani. A rögzítésnek biztosnak kell lennie, hogy a munkadarabot egyszer ne lehet mozgatni. Automatikus megmunkálásnál is fontos, hogy a munkadarabok mindig ugyanabban a helyzetben legyenek, mint a szerszámok viszonylag illeszkednek a munkadarab helyes illesztéséhez.

Amint az elv vázlatában látható, a munkadarabot a megmunkálási művelethez kapott szívólemez rögzíti. E célból apró lyukak vannak a lemezben, amelyek a levegőbe húzódnak. Ennek a szívóhatásnak köszönhetően a munkadarabot a lemezre úgy szívják be, hogy csúszás nélkül megmunkálható legyen. A szükséges vákuumot a szívólemezhez csatlakoztatott oldalsó csatorna kompresszor adja. A munkadarab etetése oldalirányú ventilátor segítségével történhet. Ebből a célból a munkadarabot a feszítőberendezéshez vákuum segítségével egy szívóeszközön rögzíthetjük a szállítási folyamat számára. Amint a munkadarab a megfelelő helyzetben van a rögzítőasztalban, a vákuum felszabadul és a munkadarabot a szívólemezen lévő vákuum tartja.

Működési elv / flow:

Az oldalsó csatorna kompresszor egy csőrendszeren keresztül csatlakozik a szívólemezhez. Amikor a vákuumszivattyú most vákuumot termel, a munkadarabot az asztalhoz húzzák, és a nyomástól függően meghatározható erővel rögzítik. A légáram be- és kikapcsolásához a kompresszort nem kell újra be- és kikapcsolni, de a légáramlást mágneses vagy pneumatikus áramváltó szelep segítségével lehet átkapcsolni. A szívó levegő most átkapcsolható az alaplap vázlatának tetején lévő adagolólemezről. Megkezdődhet a feldolgozási művelet. Miután a megmunkálási folyamat befejeződött, a szívó levegő átvihető a szívólemezről az adagolóvezetékre, és a munkadarab eltávolítható

 

Fixiertische zur effektiven Sicherung der Werkstücke
Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.