Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Äänieristetyt huovat käytännöllisessä käytössä

SKVTechnik raportoi käyttäjäkokemuksesta käytettäessä äänieristettyjä huppuja sivukanavien puhaltimille. SKVTechnik on ollut sivukanava kompressoreiden online-vähittäiskauppias vuodesta 2012. Vuodesta 2016 lähtien jälleenmyyjä on tarjonnut myös äänieristettyjä huuvia, jotka täydentävät sivukanavapuhaltimia, joita tuotevalikoiman tärkeä osa tarjoaa.

Sivukanavapuhaltimissa on sisäänrakennettu äänenvaimennin olemassa oleviin imu- ja pakoputkistoihin. Niillä pyritään vähentämään sivukanavapuhaltimien melupäästöä sellaiseen tasoon, joka on siedettävä teollisuus- ja liiketilojen työpaikkojen lähellä. SKVTechnikin sivukanavan puhaltimien määrä on erilainen. Pienet 0,2 kW: n koneet ovat 50 dB (A). Suuremmat sivukanavapuhaltimet 25 kW: n luokassa ovat noin 80 db (A). Tämä voi tulla haitaksi erityisesti työntekijöiden tai toimistotilojen läheisyydessä. SKVTechnik tarjoaa kahta erilaista kohinanvaimennusta. Nämä ovat toisaalta sivuttaispuhaltimien lisääänenvaimentimet ja toisaalta äänieristykset.

Ensinnäkin muutama sana lisääänenvaimentimista.
Sivuventtiilien lisääänenvaimentimet asennetaan suoraan koneeseen imukanavassa tai puhallinkanavan puhaltimen kanavalla. Riippuen siitä, onko sivukanava kompressori painesovellus vai imusovellus, lisävaimennin asennetaan imukanavaan paineen käytön aikana ja lisävaimennin asennetaan imukanavaan imukäsittelyn aikana. Muut äänenvaimentimet vähentävät sivukanavan puhaltimen ääntä noin 5-7 prosenttia. Ne näyttävät putkimaisilta, ja ne integroidaan putkisto- tai letkujärjestelmään mahdollisen sivukanava-kompressorin lähelle.

Seuraavassa on kuvaus äänieristetyistä huuvista.
Sivuventtiilien äänieristetyt huput vähentävät ääntä noin 7-12 prosenttia. Tämä osoittaa äänieristettyjen huppujen laadun. Puolikanavapuhaltimien äänieristettyjen hupujen hinta riippuu voimakkaasti huopien laadusta.

Akustisten hupujen on aina vastattava sivukanavapuhaltimen luokkaa. On tärkeää, että sivukanava-kompressorin tuottama prosessilämmitys haihtuu riittävässä määrin. Siksi asiakkaiden kannalta ei ole tärkeää, että käytettävissä oleva sivukanavapuhallin sopii huppuun, vaan myös, että sivukanavapuhaltimen tuottama lämpö poistetaan myös liesituulettimesta. SKVTechnik tarjoaa sivuketjupuhaltimien ja äänieristettyjen huppujen yhdistelmiä, jotka sopivat täsmälleen toisiinsa ja voidaan sijoittaa pienimmille mahdollisille mitoille. Valitettavasti 3-4 viikkoa kestävien äänieristettyjen huppujen odotusaika on huomattava. Äänieristetyillä hupuilla ei ole varastossa, mutta ne on valmistettu pyynnöstä. Kuitenkin tällä on asiakkaidensa etu, että äänieristetyt huovat ovat aina mukautettuja viimeisimpään sivukanavapuhaltimien versioon.

SKVTechnik-sivukanavapuhaltimien eri versioiden vuoksi tarjolla on myös erilaisia ​​äänieristyksiä. Esimerkiksi sivukanavapuhaltimien imu- tai pakoputkien rakenne eroaa joskus huomattavasti. Tämä koskee putkien sijaintia tai suuntaa. Lisäksi äänieristyksissä on huomioitava sivukanavapuhaltimien erilaiset lämpöpäästöarvot. On äänieristettyjä huppuja, joissa on erilliset tuulettimet lämmöntuotannolle ja siten tuuletus äänieristeen sisällä. Äänieristetyt suojukset ovat luonnollisesti suojattuja tulipaloja vastaan, ja niissä on yleensä metalliset ulkokuoret, joiden vuoksi ne ovat tiettyjen raja-arvojen mukaisia. Äänieristetyt huput eivät yleensä sovellu ulkokäyttöön. Asiakkaat kysyvät SKVTechnikin tuoteasiantuntijoita tällaisista sovelluksista.

Sivukanavapuhaltimien äänieristyksessä on koneiden sisäiset kiinnittimet. Nämä kiskot on asennettu sivukanavapuhaltimelle, jota muut valmistajat voivat asentaa. Pohjimmiltaan SKVTechnik suosittelee aina hankkimaan äänikotelon yhdessä sivukanavapuhaltimen kanssa. Tästä poiketen kuitenkin asiakkaat voivat myös ostaa äänieristetyt huovat olemassa olevien sivukanavien kompressoreiden lisäksi. Tarkat mitat käytettävissä olevasta tilasta löytyvät SKVTechnikin äänieristettyjen huppujen tuotekuvauksista. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että vanhan sivukanavapuhaltimen pienet säädöt ovat aina tarpeellisia.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.