Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Använd sidokanalfläkt med växlingsventiler

Många ventilations- och industriella applikationer kräver en återföring av luftflödet. SKVTechnik rekommenderar: styrning av sidokanalfläktar med så kallade växlingsventiler.

SKVTechnik förklarar idag principen om övergångsventiler. Omkopplingsventiler kan byta luftflöde i en tryckluftsledning från sug till blåsning. Växlingsprocessen sker inom en tiondel av en sekund. Ventilens styrning är möjlig på tre sätt. Omkopplingsventilerna kan bytas med elektrisk impuls med 24 Volt eller 220 Volt eller genom pneumatisk impuls.
Fördelarna med en övergång beror på applikationerna. I pneumatiska rörsystem används till exempel returventiler för att använda befintliga transportrör för båda transportriktningarna. Eftersom omkopplaren kan utföras väldigt snabbt kan en snabb transport framsteg ske.

Det finns två olika typer av omkopplingsventiler. Dessa är växlingsventilen DS-VI och växlingsventilen DS-VS. Omkopplingsventilen VS har följande fördel över omkopplingsventilen VI. Omkopplingsventilen VS har förutom positionsbubblorna och sugningen också en så kallad nollställning. Nolläget betyder att det inte finns något tryck i tryckledningen. Trots driften av sidokanalskompressorn flyttas ingen luft i arbetsledningen. Nollställningen transporterar sålunda luften runt i en cirkel. Detta görs tills växlingsventilen byts till antingen tryck eller sug. Denna funktion har fördelar för applikationer som måste tryckas ned i processen. Sidokanalfläkten behöver inte stoppas och startas senare. Dessutom har omkopplingsventilen fördelen att den kan styras pneumatiskt utöver den elektriska kontrollen. En typisk applikation kan exempelvis vara borttagning av arbetsstycken efter ett bearbetningssteg.

Som backventiler erbjuder SKVTechnik ventilstorlekar på 2 tum, 2,5 tum eller 3 tum. Adaptrar för olika utflödesvarianter av sidokanalsfläktarna erbjuds av SKVTechnik. Omkopplingsventiler kan också levereras direkt med lämplig sidokanalfläkt på SVKTechnik. Men det är inte ett villkor för försäljningen av växlingsventilerna. SKVTechnik kopplingsventiler kan även enkelt anslutas till befintliga sidokanalfläktar av kunder.

SKVTechnik är en online-butik sedan 2012. SKVTechnik erbjuder alla typer av sidokanalsfläktar och fläktar. Från den lilla 0,2 kW-enheten upp till 27,0 kW kompressorn finns allt på hyllorna. Fläktar kan köpas här „av hyllan“ eller beställas av kunden som de enskilda enheterna. SKVTechnik säljer också fans som en-offs. SKVTechnik erbjuder respektive originaltillbehörstillbehör för enheterna. SKVTechnik erbjuder sidokanalblåsare och fläktar från olika europeiska tillverkare. Kunderna kan köpa från respektive föredragna tillverkare och det till ett billigare pris. Grunden för framgången med SKVTechnik är inköpet av maskiner i stora delar och överlämnandet av köpfördelen till kunderna. Plana hierarkier och konsekvent kostnadskontroll gör det möjligt.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.