Obdelava odpadne vode – stisnjen zrak omogoča vodo do mehurčkov

 

Obdelava odpadne vode poteka s pomočjo mehanskega in biološkega pojasnila. V primeru predhodne mehanske razjasnitve se iz kanalizacijske vode odstranijo trdne ali le rahlo raztopljene viseče komponente. Tedaj izvedemo biološko čiščenje uporablja mikroorganizmi v tekočini treba pojasniti, da bi odstranili ne-mehansko odpravljanjem onesnaževalcev v vodi je treba pojasniti. Obe bočni pihalniki se uporabljajo v obeh metodah.

Kako deluje:

Kompresor stranskega kanala piha zrak v čistilec. V ta namen so odtoki pritrjeni na dno bazena, ki so priključeni na ventilator stranskega kanala. Ventilator stranskega kanala pritisne zrak v difuzor. Posledica tega so majhni zračni mehurčki, ki se pojavijo iz prodajnih mest in se dvignejo na površino. Dosegli sta dva cilja.

Prvič:

V zraku mehurčki delce solzne vode nastanejo na površini ali navzgor. Kot rezultat, se voda iz globine bazena nenehno vrti do površine. Poleg tega se površinska voda premakne na površino in se prenaša v globino. Ker na površini, voda absorbira večina zračnega kisika, tako da se s kisikom bogate vode transportira v pomanjkljivi vodo globine in kisika lahko absorbirajo kisik na površini.

Zakaj je to potrebno?

Mikroorganizmi potrebujejo biološko obdelavo, tako za razgradnjo polutantov kakovosti odpadne vode nujno kisika. Višja vsebnost kisika v vodi, hitreje in učinkoviteje bodo mikroorganizmi razpadali onesnaževala. Torej pridemo do drugega cilja prezračevanja rezervoarja za razčiščevanje.

Drugič:

Z Einströmenlassen zraka v čistilnik in zerströmen v številnih majhnih zračnih mehurčkov, je veliko območje pod pogojem, ki je meja med vodo in zrakom podobno vodno gladino. Na tej meji, kot v vodni površini bazena, kisik raztopi v vodi. Kanalizacijska voda postaja bogata s kisikom. Ta ukrep zato kisika raztopljenega v vodi, lahko poveča vsebnost kisika v vodi in mikroorganizmi razgradijo onesnaževalcev v vodi hitreje.

delovanje:

Kot bralec prepozna na osnovni skici, kompresor stranskega kanala potisne iztočni zrak v iztočne bloke. Tehnološko je zrak razdeljen na številne majhne vezikle, ki segajo navzgor. Čim manjši mehurčki so, in sta pritisnjena bolj na enoto časa v vodi, je več kisika raztopljenega v vodi na časovno enoto. Mehanske mehurčke navzgor se gibljejo navzgor in vodijo v kroženje v bazenu in enakomerno porazdelitev vsebine. Zdaj je mogoče izmeriti vsebnost kisika v čistilnem bazenu in te podatke lahko obdeluje krmilnik, ki nadzoruje kompresor stranskega kanala.