Dvižni sistemi, ki se uporabljajo s stranskimi kompresorji

pristop:
Mehanizacija proizvodnje vse bolj napreduje. Vendar pa še vedno ni mogoče učinkovito izvajati vseh delovnih tokov iz naprav. Vpliv razmišljanja je vedno potreben. To vodi v dejstvo, da so ta dela ponavadi enolična in težavna. Nove naprave za dviganje te težke tovore odstranijo od zaposlenih.

Kako deluje:
Funkcionalna risba kaže, da je dvižna enota, pritrjena na vrtljivi žerjav, lahko nameščena relativno prožno nad materialom, ki ga je treba dvigniti. Sesalni vložek se postavi na material. Površina blaga mora biti ravna, gladka in čista. Ko sesalna noga v stiku z materialom, upravljalnik aktivira stikalo, ki je pritrjeno na sesalno blazinico, material pa je sesan na sesalni ploščici. Sedaj lahko upravljavec dvigne material ali spremeni položaj preko nadaljnjega stikala sesalne noge. Možno je vrtenje, premikanje, nagibanje, dokler ga ne morete spustiti znova. Vse to se zgodi brez velikega napora s strani operaterja.

delovanje:
Pihalnik stranskega kanala ustvarja potreben vakuum. Ta negativni tlak se prenaša s prilagodljivo cevjo in zračnim filtrom nad dvigalom za dvigovanje na dvigalno enoto. Tukaj je osrednja kontrolna enota, ki jo operater uporablja za dvigovanje in premikanje blaga. Dvižna enota sedaj zapira povezavo materiala, ki ga je treba prevažati v vakuum. Material je trdno vpihan na dvižno enoto in se lahko nato dvigne. SKVTechnik prodaja te kompresorje, ki se uporabljajo za izdelavo potrebnega vakuuma. Proizvodnja negativnega tlaka je poleg nastanka nadtlaka tudi osnovna lastnost ventilatorja stranskih kanalov. Dve stvari sta odločilni za uporabo kompresorja stranskih kanalov na dvižnem sistemu. Prvič, seveda je težo blaga in drugič, ključno je, kako dobro se lahko dvigalna enota poveže s površino blaga. Povezava je, kot lahko premišljen bralec razmišlja, na kartonu ali na mavčni plošči, ki ga je treba dvigniti, veliko boljša kot na grobi kamniti plošči.