Stranski kanalni kompresorji hranijo tekočine v ribogojnicah in potopu kopeli v gibanju


Kompresorji stranskih kanalov zagotavljajo zadostno premikanje tekočin v potapljaških kopališčih in ribogojnicah. Kompresorji stranskih kanalov naredijo potapljaške procese učinkovitejše in spodbujajo rast.

Stalno pihanje stisnjenega zraka in odtok tega zraka na tleh dna prinašajo gibanje v tekočine bazenov. Ciljna lokacija za ribogojstvo se razlikuje od tiste za potapljaške rezervoarje industrijske proizvodnje.

Uporaba – ribogojstvo:

V primeru ribogojnic je treba zagotoviti stalno preoblikovanje kulture. Razlog za to je, da kulturo dobimo s kisikom ali zagotovimo, da se koncentracija hranilne raztopine v bazenu enakomerno porazdeli in vzdržuje na vseh točkah. Akvakultura hrani hranila, ki jih vsebuje raztopina. Kompresorji stranskih kanalov omogočajo stisnjen zrak v neprekinjenem delovanju. Stisnjen zrak poteka skozi cevne ali cevne linije do dna tekočih bazenov, kjer je razdeljen na fine zračne mehurčke s pomočjo odprtin. Nutritivno raztopino vzdržuje izlivni, vzhajajoči zrak in se enakomerno porazdeli v bazenu. Ribogojstvo ima enake pogoje rasti na vsaki točki v bazenu, saj so koncentracije v raztopini hranil vedno enake.
Glej sliko:
Pri tem bralec vidi, da stisnjen zrak kompresorjev stranskih kanalov pade na dno bazena. Zrak je najprej usmerjen v zračne odprtine preko cevnih ali cevnih sistemov in nato razdeljen na majhne plinske mehurčke. Naraščajoče mehurčke vrtijo tekočino in s tem zagotavljajo enakomerno porazdelitev koncentracije.

Uporaba – industrijska potapljača:

Površine lahko zapremo ali dokončamo s potapljanjem. Trdne komponente tekočinske kopeli se pritrdijo na površino obdelovanca in ga zapirajo. Ta učinek se uporablja za zaščito materialov pred korozijo ali za doseganje učinkov rafiniranja ali za utrjevanje površin. Tako so značilne aplikacije v oljnih kopelih, kislih kopelih, barvnih kopelih. Kompresorji bočnega kanala se tudi potopijo v kopeli. Stisnjen zrak poteka skozi cevovode na dno potopnih kopel in pritisne skozi odzračevalni sistem. Odtoki izločajo nastale mehurčke v manjše mehurčke. To povzroči povečanje vrtinčnega učinka v vodi. Vrtenje je potrebno. To povzroči, da se tekočina premika okrog obdelovancev, ki jih je treba obdelati, in s tem omočiti celotno površino obdelovanca. Zaradi turbulence bo ta proces hitrejši in učinkovitejši.
Glej sliko:
Tukaj si lahko ogledate, kako se obdelovanci, ki jih želite strojno obdelati, prekrivajo v potapljaških bazenih. Kompresor stranskega kanala proizvaja stisnjen zrak, ki je usmerjen na dno bazena preko sistema cevi. Tukaj poteka iztok in s tem želena turbulenca v potopni kopeli.