Stranski kanalni kompresorji podpirajo čiščenje in pakiranje zelene solate

Opisani izdelek Salattauchbecken izdeluje B. Miller Maschinenbau GmbH iz Aspach. SKVTechnik dobavlja kompresorje stranskih kanalov za pihanje stisnjenega zraka v mehurčko kopel, srce Salattauchbeck.

Kompresorji stranskih kanalov trajno dovajajo stisnjen zrak v vodo posode za potapljanje v pralnih strojih solate in tako pralno vodo pripeljejo do vrenja. Zelenjava, ki se širi skozi vodo iz bazena, se očisti z zemlje in umazanija ter pripravi na prodajo. Za čiščenje Salattauchbecken, še posebej glavne solate, so primerna poljska solata, solatne kumare, špinača ali peteršilj. Če kupci kupijo te izdelke v prihodnosti, je mogoče, da jih je očistil in pakiral B. Miller Maschinenbau iz Aspacha. Kompresorji stranskih kanalov SKVTechnika so pritisnili zrak v posodo za potapljanje.

Proizvodni proces je naslednji:
Rastline se sperejo neposredno v zelenjavni zaboj. To dejstvo omogoča, da je postopek pranja učinkovit, ker se sadje pakira neposredno v transportno škatlo na napravi za spravilo in se lahko shranijo dodatne embalaže. Za delovanje naprave za pranje solat je potrebna samo delovna sila, ki na prednji strani prevzame krmo z neobdelano solato in odstranitev oprane zelenjave na hrbtu.
Delavec postavlja zelenjavne zaboje na transportni trak in se pod vodo pod vodo premakne v zračno kopel. Cirkulacija vode v masažni kopeli izliva tla med rastlinskimi listi. Ko so transportne škatle prečkale jacuzzi z zelenjavo, se rastline pozneje sperejo s svežo vodo.

Glede na stopnjo onesnaženosti zelenjave in odvisno od vrste zelenjave lahko hitrosti transportnega traku spremenimo različno. Uporabnik se zato lahko odzove na različne stopnje umazanije in rastlinske vrste ter ustrezno prilagodi stroj. Kompresor stranskih kanalov vedno piha v posodo za potapljanje pri polnem tlaku, tako da je vrtinec vode čim močnejša in poteka hitro in učinkovito čiščenje rastlin na enoto časa. Z ilustriranim strojom se lahko 400 kosov zelenjave transportira na uro.

Kako deluje Salattauchbecken?
Celoten obdelovalni del stroja je opremljen s transportnim trakom. Transportni trak zavzame salatne škatle in jih prevaža v posodo za umazanijo, tako da se zaboje pod vodo v umivalnik. Zaradi dolžine bazena in hitrosti transportnega traku je dolžina bivanja rastlinskih zabojnikov pod vodo daljša ali krajša. Na transportno hitrost transportnega traku lahko vpliva operator. Upravljavec se tako lahko odzove na različne stopnje umazanosti in različne rastlinske vrste. V posodi za potapljanje je zdaj odločilni proces pranja. Kompresor s stranskim kanalom stisne zrak skozi cevni sistem in različne odtočne točke v vodo posode za potapljanje. Naraščajoči zračni mehurčki nastavijo vodo v gibanju, podobno kot vre. Mehurčasta voda izvira iz puščane zemlje ali druge kontaminacije. Ta postopek se nadaljuje, dokler je salatna škatla v posodi za potapljanje. Na koncu posode za potapljanje transportni trak poveže solatne škatle nad vodno površino. Tam solato ponovno sprata s svežo vodo. Delavec odstranjuje očiščeno solato s transportnimi škatlami iz transportnega traku.

SKVTechnik priporoča primeren kompresor stranskega kanala:
Za proizvodnjo stisnjenega zraka za zgoraj opisani pralni stroj za solato s pomočjo pihalnega sistema s strani kanalov, SKVTechnik danes predlaga S3-1-219-2,2kW-3. Ta model je opremljen s trifaznim trifaznim motorjem. Na voljo so tudi modeli z enofaznim motorjem. Približno 175 m³ zraka se pričakuje na uro na globini približno 0,50 m v potapljaškem bazenu Salattauchmaschine. Ta količina zraka ohranja vodo v dobrem stanju in ustvarja dobro izpiranje solat, ki se opere.
S3 je italijanski motor in doseže kapaciteto 219 m³ / h z odprtim plinom in maksimalnim pritiskom pihanja 250 mbar. Stroj ima dobavni rok en teden v Nemčiji. To velja za naročila v SKVTechik Onlineshop. SKVTechnik ponuja vse kategorije kompresorjev bočnih nakladalnikov. Od majhnega motorja 0,2 kW do motorja 36 kW je na voljo vsak želeni tip motorja. Kupci so sedaj prepričani v prednosti spletnega nakupovanja pri SKVTechniku.

 

Salatwaschmaschine