Tratarea apelor reziduale – Aerul comprimat permite ca apa să se baloneze

 

Tratarea apelor reziduale se efectuează prin clarificare mecanică și biologică. În clarificarea mecanică efectuată-sus fix sau componentele de suspensie doar ușor dizolvate sunt eliminate din apa de canalizare. Tratamentul biologic efectuat apoi utilizează microorganismele din lichidul să fie clarificat în vederea eliminării poluanților eliminând nemecanic în apă să fie clarificat. Ambele suflante laterale sunt utilizate în ambele metode.

Cum funcționează:

Compresorul canalului lateral suflă aer în clarificator. Aceste guri de aerisire sunt atașate la podea pelvin, care sunt conectate la suflanta de canal lateral. Ventilatorul canalului lateral presează aerul în difuzor. Ca urmare, bulele de aer mici apar din ieșiri și se ridică la suprafață. Se realizează două obiective.

Primul:

Buburile de aer rup particulele de apă prin apariția lor pe suprafață sau în sus. Ca urmare, apa din adâncimea bazinului este continuu învârtită la suprafață. În plus, apa de suprafață este deplasată pe suprafață și transportată în adâncime. Deoarece la suprafețele, apa absoarbe majoritatea oxigenului aer, deci apa bogat in oxigen este transportat în profunzime și oxigen apa deficient poate absorbi oxigenul la suprafață.

De ce este necesar?

Microorganismele au nevoie de tratament biologic, astfel pentru degradarea poluanților calității apelor reziduale în mod necesar oxigen. Cu cât proporția de oxigen din apă, cu atât mai rapid și mai eficient, microorganismele degradează contaminanți. Așa că ajungem la cel de-al doilea scop al aerării rezervorului de clarificare.

În al doilea rând:

Prin Einströmenlassen aerului în decantorul și zerströmen în mai multe bule mici de aer, este prevăzută o suprafață mare, care este o limită între apă și aer în mod similar, la suprafața apei. La această limită, precum și pe suprafața apei bazinului, oxigenul se dizolvă în apă. Apa uzată devine mai bogată în oxigen. Această măsură, prin urmare, oxigenul se dizolvă în apă, crește conținutul de oxigen din apă și microorganismele pot descompune poluanții din apa mai repede.

Funcționare:

După cum cititorul recunoaște diagrama schematică a suflantei canalului lateral presează aerul său curge în Ausströmsteine. Din punct de vedere tehnologic, aerul este împărțit în multe vezicule mici, care curg în sus. Mai mici bule sunt, și sunt presate mai mult pe unitatea de timp în apă, mai mult oxigen este dizolvat în apă pe unitatea de timp. Mișcarea ascendentă mecanică a bulelor duce la o schimbare radicală în bazin și o distribuție uniformă a conținutului. Conținutul de oxigen al decantorul poate fi acum măsurate și aceste informații pot fi prelucrate de către un operator pentru a controla ventilatorul canal lateral.