Compresoarele cu canal lateral mențin lichidele în acvacultură și băile în mișcare


Compresoarele cu canale laterale asigură o mișcare suficientă a lichidelor în băi de imersie și în acvacultură. Compresoarele canalelor laterale fac mai eficiente procesele de scufundare și promovează creșterea.

Perfuzarea permanentă a aerului comprimat și ieșirea acestui aer la podeaua bazinului aduce mișcări în lichidele bazinelor. Poziția țintă pentru acvacultură este diferită de cea pentru tancurile de producție industrială.

Aplicare – Acvacultura:

În cazul acvaculturilor, trebuie asigurată o transformare continuă a culturii. Motivul pentru aceasta este alimentarea culturii cu oxigen sau asigurarea faptului că concentrația soluției nutritive din bazin este distribuită și menținută în mod egal în toate punctele. Acvacultura se hrănește cu nutrienții conținute în soluție. Compresoarele cu canale laterale sunt capabile să producă aer comprimat în funcționare continuă. Aerul comprimat este condus prin țevi sau linii de furtun la partea inferioară a bazinelor lichide, unde este împărțită în bule fine de aer cu ajutorul orificiilor de ventilație. Soluția nutritivă este menținută în mișcare de aerul care se scurge și care este distribuit uniform în bazin. Acvacultura are aceleași condiții de creștere în fiecare punct al bazinului, deoarece concentrațiile din soluția nutritivă sunt întotdeauna aceleași.
Vezi figura:
Aici, cititorul vede că aerul comprimat al compresoarelor canalului lateral este suflat în partea inferioară a bazinului. Aerul este îndreptat mai întâi spre orificiile de aer prin furtunuri sau sisteme de țevi și apoi împărțit în bule mici de gaz. Veziculele ascendente turbionează lichidul și asigură o distribuție uniformă a concentrației.

Aplicare – rezervor industrial de imersare:

Suprafetele pot fi sigilate sau terminate prin scufundare. Componentele solide ale lichidului pentru baie de imersie aderă la suprafața piesei de prelucrat și îl sigilează. Acest efect este folosit pentru a proteja materialele împotriva coroziunii sau pentru a obține efecte de rafinare sau pentru a întări suprafețele. Astfel, există aplicații tipice în băi de ulei, băi de acizi, băi de vopsit. Compresoarele cu canale laterale suflă, de asemenea, în băi. Aerul comprimat este condus prin conducte în partea inferioară a băii de imersie și presat prin ventilație. Efluenții distrug bulele rezultate în bule mai mici. Aceasta determină o creștere a efectului turbionar în apă. Vârtejul este dorit. Acest lucru face ca lichidul să se deplaseze în jurul pieselor de prelucrat care urmează să fie tratate și astfel întreaga suprafață a piesei de prelucrat este udată. Turbulența generată va face acest proces mai rapid, mai eficient.
Vezi figura:
Aici puteți vedea cum sunt prelucrate piesele de prelucrat în bazinele de baie. Un compresor cu canal lateral produce aerul comprimat, care este direcționat spre partea inferioară a bazinului printr-un sistem de țevi. Aici, ieșirea și turbulența dorită au loc în baia de imersie.