Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Compresoare cu canal lateral – modelează un singur stadiu, două etape, două debite

Poziția inițială

Cerințele privind performanțele compresoarelor cu canale laterale sunt foarte diferite datorită gamei largi de aplicații posibile. În principiu, anumite valori extreme sunt inerente în toate aplicațiile posibile. În instalațiile industriale, de exemplu, există fie necesitatea unui volum mare, adică cantitatea de aer transportată pe unitatea de timp pe de o parte, fie necesitatea unei presiuni mari (presiunea de aspirație sau presiunea de suflare) pe cealaltă parte. Cum se implementează aceste profiluri de cerințe diferite în practica tehnică?
principii:

Practic, energia este transformată în presiunea gazului și volumul pompat. Energia este transformată de motor în energie cinetică a roților ventilatorului. Aerul este aspirat în conductă și de acolo prin turnarea specială direct în următoarea șipcă presată. În acest proces, presiunea în lamelă este mărită și mai departe (desigur, fizica stabilește limite naturale), în funcție de cât de des se repetă acest proces.

Cu această cunoaștere se poate merge acum în două moduri în construirea unui ventilator de canal lateral. Energia motorului poate fi utilizată pentru a repeta în mod repetat procesul de compresie descris mai sus în serie (în serie) sau pentru a executa simultan întregul principiu al funcției (comutare paralelă).
Funcționare:

Patru ilustrații sunt prezentate în schița principală. Figura superioară din stânga prezintă principiul funcțional simplu al unui compresor canal lateral cu un rotor simplu. Imaginea superioară din dreapta arată un compresor cu un rotor dublu. Produce aproape de două ori mai mult aer ca varianta stângă. Acesta este circuitul paralel menționat mai sus.

Figura de mai jos din partea stângă prezintă un compresor canal lateral cu un rotor, dar un canal dublu de compresor. Aici, aerul este comprimat din ce în ce mai mult pe calea dublă și se produce aproape două ori mai multă presiune pe unitate de timp. Imaginea din dreapta jos prezintă în final un compresor cu canal lateral cu rotor dublu. În principiu, două compresoare cu canal lateral sunt conectate în serie (în serie). Presiunea devine corespunzător mai mare, dar, de asemenea, este generat un volum mai mare.

SKVTechnik oferă toate variantele acestor dispozitive. Prin partenerii săi de cooperare, SKVTechnik este capabil să îndeplinească aproape toate cerințele cu suflante cu canale laterale. Proiectele speciale sunt posibile în orice moment.

 

 

 

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.