Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Droogproces van gewassen drankkratten

aanpak:

Het droogproces van gewassen drankkratten is de orde van de dag in de drankindustrie. De kratten in het circuit worden onderworpen aan een zware belasting. Vooral in de huidige veersituatie worden de kratten, die vaak in de open lucht worden opgeslagen, blootgesteld aan verhoogde smut effecten door de pollen. Aan de andere kant moeten de drankjesdozen in de verkooppunten worden uitgenodigd om door de klanten te kopen. De drankjes dozen zijn echter alleen als deze schoon en aantrekkelijk zijn.

Het schoonmaakproces is ook niet makkelijk. Om de nodige stabiliteit te verkrijgen, zijn kratten voorzien van stutten en versterkingen die bijdragen aan de stabiliteit. Aan de andere kant maken deze bouwelementen hoeken en randen, die een hindernis zijn tijdens het wasproces en later nadien moeilijk drogen.

Het is de beste om de kratten van de drank te drogen door het water met lucht te blazen. Een enorme luchtstroom en luchtdruk is nodig, omdat de kratten helemaal droog moeten zijn.
Operation:

In de principeschets wordt een zijkanaalblaser gebruikt om het benodigde volume en de bijbehorende druk te produceren. De luchtstroom is gericht op twee of meer zogenaamde luchtmessen / luchtbladen via een aangesloten pijp of slangsysteem en een schakelaar. De luchtbladen hebben het kenmerk dat een even luchtgordijn over hun gehele werkbreedte kan worden gebouwd. De luchtmessen zijn uitgelijnd op de gewatteerde natte dozen. Dit zorgt ervoor dat de kratten in het achterste gedeelte zowel in de voorzijde als in de voorkant drogen. Het overblijvende water loopt door de zwaartekracht af. De bevestiging van de luchtmessen moet flexibel zijn om de uitlaatopeningen aan te passen aan de verschillende vormen van de drankkratten.

Afhankelijk van de mate van vervuiling kan een werknemer beslissen of de kratten schoon zijn of aan een verdere wascyclus moeten worden toegevoerd.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.