Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Električni zagon kompresorjev stranskih kanalov

1. del:

Osnovne opombe:

Stranke morajo opraviti delo, opisano tukaj, za elektrićno zagon kompresorjev s stranskimi kanali samo s kvalificiranim elektrikarjem. Priključek je treba izdelati po diagramu v priključni omarici kompresorja in v skladu z ustreznimi lokalnimi predpisi.
POZOR:

Pogonski motorji so lahko trifazni motorji ali izmenični tokovi. Črke D ali (…- 3) za trifazne motorje se uporabljajo v oznaki naprave ali E ali (…- 1). Pogonski motor mora biti opremljen z zaščitnim stikalom motorja (ni potrebno za delovanje frekvenčnega pretvornika). Pri napravah, ki delujejo s frekvenčnimi pretvorniki, mora biti obstoječi temperaturni monitor (stik NC) priključen na pretvornik in ovrednoten.
Posebne opombe za delovanje s frekvenčnimi pretvorniki:

Napajalna napetost frekvenčnega pretvornika ne sme preseči 400 V brez motornega filtra. Pri daljših progah, višjo napetost pretvornika in ali zamude pri impulzni napetosti (do 1000 VPK za pogonskih motorjev do 0,75 kW, največ 1.300 V PK za pogonske motorje večja od 0,75 kW) mora biti na sponkah motorja sprejmejo ustrezne ukrepe, kot so Za zaščito motorja lahko namestite motorni filter. Stranke se obrnejo na dobavitelja pretvornika. Če je vključen filter motorja, mora biti nameščen med pretvornikom in motorjem. Stranke morajo v nadzorni omari zagotoviti dovolj prostora in upoštevati navodila za vgradnjo in montažo v navodilih za uporabo proizvajalca frekvenčnega pretvornika / proizvajalca motornih filtrov.

Opomba: Največja dolžina kabla med motorjem in pogonom ne sme presegati 20 m in morajo biti zaščiteni kabel, se izvajajo, kot je mogoče na neposreden način in brez nadaljnjih objemko / vtičnih priključkov.

Pozor: mrežna ploskev v priključnem kablu mora biti na obeh straneh, npr. Motor in motor morata biti električno povezani z zemeljskim sistemom na pogonu in motorju. Na strani motorja je treba uporabiti ustrezne kabelske uvodnice EMC, ki pri nizkem odpornosti kontaktirajo kabelski ščit po celotnem obodu.

Upoštevajte navodila za uporabo vezja za trifazne, trifazne, trifazne, trifazne, trifazne, trifazne, trifazne, trifazne,
2. del
Vrtenje Preverite:

Vklopite kompresor stranskega kanala. Smer vrtenja rotorja mora ustrezati smeri puščice smeri na pokrovu ventilatorja motorja na kompresorju stranskega kanala. Poleg tega mora smer pretoka zračnega toka sovpadati s smernimi puščicami na ohišju glušnika. Če je smer vrtenja napačna, je treba priključne sponke zamenjati v skladu z navodili za uporabo.
Zvezda-trikot:

Večina strojev z motorji nad 3,0 kW je zasnovana za zagon star-delta na komunalnem omrežju. Stranke dobijo informacije o tem, ali je vaša naprava opremljena z ustreznim zagonskim krogom s preučevanjem navodil za uporabo. Če stranke želijo neposreden vklop (zelo visok kratek stik ob vklopu), SKVTechnik priporoča, da se posvetujete z družbo za oskrbo z električno energijo.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.