Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Električno puštanje kompresora bočnih kanala

Dio 1:

Osnovne napomene:

Kupci trebaju izvršiti ovdje opisani rad za električno puštanje kompresora bočnih kanala samo kvalificiranom električaru. Spajanje treba izvesti prema spojnom nacrtu u priključnoj kutiji kompresora iu skladu s odgovarajućim lokalnim propisima.
OPREZ:

Motori pogona mogu biti trofazni motori ili izmjenični strujni motori. Slova D ili (…- 3) za trofazne motore koriste se u oznaci uređaja ili E ili (…- 1). Pogonski motor mora biti opremljen prekidačem motora (nije potreban za rad pretvarača frekvencije). Za uređaje koji rade s pretvaračima frekvencije, postojeći temperaturni monitor (NC kontakt) mora biti priključen na pretvarač i ocijenjen.
Posebne napomene za rad s pretvaračima frekvencija:

Opskrbni napon pretvarača frekvencije ne smije prijeći 400 V bez motornog filtra. U slučaju duljih crta, viših napona napajanja pretvarača i / ili prekoračenja napona impulsa (maksimalno 1000 Vpk za pogonske motore do 0,75 kW, maksimalno 1300 Vpk za pogonske motore veće od 0,75 kW), na odgovarajuće mjere, npr. motorni filtar može se ugraditi kako bi zaštitio motor. Kupci se obraćaju dobavljaču invertera. Ako je uključen filtar motora, mora se postaviti između pretvarača i motora. Kupci trebaju osigurati dovoljno mjesta u upravljačkom ormaru i uzeti u obzir upute za ugradnju i montažu u uputi za uporabu proizvođača frekvencijskog pretvarača / proizvođača filtar motora.

Oprez: Maksimalna duljina kabela između motora i pretvarača frekvencije ne smije biti veća od 20 m, a mora se provesti s zaštićenim kabelom, ako je moguće na izravnom putu i bez daljnjih priključaka na priključcima.

Oprez: platnena pletenica u spojnom kabelu mora biti na i na obje strane, tj. Motor i motor moraju biti električno spojeni na sustav Zemlje na pogonu i motoru. Na strani motora trebaju se koristiti prikladne EMC kabelske žljebove, koje dotiču štitnik kabela preko cijelog opsega pri niskom otporu.

Pogledajte upute za uporabu kruga za trofazni, trofazni, trofazni, trofazni, trofazni, trofazni, trofazni, trofazni,
Dio 2
Rotacija Provjera:

Uključite kompresor bočnog kanala. Smjer vrtnje rotora mora odgovarati smjeru strelice smjera na poklopcu ventilatora motora na kompresoru bočnog kanala. Pored toga, smjer protoka struje zraka mora se podudarati sa strelicama usmjerenim na kućištu prigušivača. Ako je smjer vrtnje pogrešan, priključne stezaljke moraju biti zamijenjene u skladu s uputama za rad.
Pokretanje zvijezda-trokut:

Većina strojeva s motorima većim od 3,0 kW projektirani su za pokretanje zvijezde-delta na komunalnoj mreži. Kupci dobivaju informacije o tome je li vaš uređaj opremljen odgovarajućim krugom za pokretanje proučavanjem uputa za uporabu. Ako korisnici preferiraju izravno uključivanje (vrlo visoka struja kratkog spoja u trenutku uključivanja), SKVTechnik preporučuje da konzultira tvrtku za napajanje.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.