Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Hotele izolate fonic în practică

SKVTechnik raportează experiențele utilizatorilor atunci când utilizează hote de izolare fonică pentru suflantele cu canale laterale. SKVTechnik este distribuitor on-line pentru suflante cu canal lateral din 2012. Din 2016, distribuitorul are de asemenea incinte acustice oferite pentru a completa suflante cu canale laterale oferite de o componentă importantă în portofoliul de produse.

Suflantele cu canale laterale au amortizoare integrate în interiorul conductelor de admisie și de evacuare existente. Acestea servesc la reducerea emisiei de zgomot a suflantelor canalului lateral la un nivel susceptibil de a fi utilizat în apropierea locurilor de muncă din spații industriale și comerciale. Volumul suflantelor canalului lateral al SKVTechnik este diferit. Masinile mici de 0.2kW sunt de 50 dB (A). Suflantele cu canale laterale mai mari în clasa de 25kW sunt în jur de 80 dB (A). Acest lucru poate deveni o provocare, mai ales în vecinătatea spațiului de lucru sau de birou. SKVTechnik oferă două tipuri de reducere a zgomotului. Acestea sunt, pe de o parte, un amortizor suplimentar pentru suflantele canalului lateral și, pe de altă parte, sunt capacele izolate fonic.

În primul rând, câteva cuvinte despre amortizoarele suplimentare.
Amortizoarele de zgomot suplimentare pentru suflantele cu canal lateral sunt montate direct pe mașină pe conducta de admisie sau pe conducta de suflare a suflantei canalului lateral. În funcție de faptul dacă se referă la utilizarea compresorului cu canal lateral la o aplicație de imprimare sau o aplicație de aspirație, amortizorul auxiliar este montat în aplicarea presiunii la orificiul de admisie și aspirație amortizorului de zgomot auxiliar este montat pe canalul de evacuare afară. Amortizoarele suplimentare reduc sunetul suflantei canalului lateral cu aproximativ 5-7 procente. Ele se văd în formă de tub și sunt integrate în sistemul de conducte sau tuburi în apropierea compresorului canalului lateral, dacă este posibil.

Acum urmează o descriere a hotelor izolate fonic.
Hotele izolate fonic pentru suflantele canalului lateral reduc sunetul emis cu aproximativ 7 până la 12 procente. Acest lucru arată calitatea hotelor izolate fonic. Prețul pentru hotele izolate fonic pentru suflantele cu canale laterale depinde foarte mult de calitatea hotelor.

Hotele acustice trebuie să se potrivească întotdeauna cu clasa suflantei canalului lateral. Este important ca căldura procesului generată de compresorul canalului lateral să fie disipată într-o măsură suficientă. Deci, este important nu numai pentru clienții care canalul lateral disponibil ventilatorul se potrivește în capotă, dar, de asemenea, că căldura generată de compresorul de canal lateral este scos din capotă. SKVTechnik oferă combinații de suflante cu canale laterale si incinte acustice care sunt perfect potrivite și pot fi introduse în plante cu cele mai mici dimensiuni posibile. Din păcate, timpii de așteptare pentru hotele izolate fonic cu 3 până la 4 săptămâni sunt considerabile. Hotele izolate fonic nu sunt în stoc, ci sunt fabricate la cerere. Cu toate acestea, acest lucru are avantajul pentru clienți că hotele izolate fonic sunt întotdeauna adaptate la cea mai recentă versiune a suflantelor canalului lateral.

Datorită diferitelor versiuni ale suflantelor de canal laterale ale SKVTechnik, există și diferite tipuri de huse izolate fonic. De exemplu, proiectarea țevilor de admisie sau evacuare ale suflantelor de canale laterale diferă uneori considerabil. Aceasta privește poziția sau direcția conductelor. În plus, hotele izolate fonic iau în considerare diferitele valori ale emisiilor de căldură ale suflanților laterali ai canalului. Există hote de izolare fonică care au ventilatoare separate pentru disiparea căldurii și astfel oferă ventilație în interiorul hotei. Hotele izolate fonic sunt, desigur, asigurate împotriva focului și sunt, de obicei, prevăzute cu o piele exterioară metalică, ceea ce le face rezistente la condițiile meteorologice în anumite limite. Hotele izolate fonic nu sunt, în general, potrivite pentru utilizare în exterior. Clienții solicită consultanților de produs ai SKVTechnik pentru astfel de aplicații.

Izolația fonică pentru suflantele cu canal lateral are dispozitive de fixare în interiorul mașinilor. Aceste șine sunt montate pe suflantele canalului lateral de la alți producători care pot fi montați. Practic, SKVTechnik recomandă întotdeauna să achiziționați întotdeauna camera de sunet împreună cu suflanta canalului lateral. Deviind din aceasta, clienții pot cumpăra, de asemenea, hotele izolate fonic, pe lângă compresoarele posterioare existente. Dimensiunile exacte pentru spațiul disponibil pot fi găsite în descrierile produsului pentru capacele izolate fonic ale SKVTechnik. Experiența a arătat totuși că sunt întotdeauna necesare ajustări minore ale suflanților vechi de canal lateral.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.