Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Iscrpljenje v. zgrada plinovi

SKVTechnik izvještava o korištenju kompresora bočnog kanala. Ovaj članak objašnjava načelo vađenja zraka u zgradama.

pristup:

Unutar industrijskih objekata često se provode procesi koji proizvode plinove. Ako su ti plinovi teži od zraka, potonuti ćete na zemlju. To u početku nije opasno, ali ako ovi plinovi polako ulaze kroz podnu ploču dvorane u temeljni temelj, dvorana može postati bačva u prahu. Plinovi sakupljeni na ovaj način u svojoj individualnoj smjesi mogu dati eksplozivnu mješavinu. Ako su plinovi dosegnuli kritičnu koncentraciju jer se više i više plinova nakupilo tijekom vremena, može doći do eksplozije.

Lijek za ovu situaciju stvara činjenica da su ti plinovi posebno prikupljeni i transportirani daleko od podstrukture zgrade ili hale. Kompresor bočnog kanala koji je spojen na jedinicu za prikupljanje zraka kontinuirano ili preko upravljačkog sustava putem cjevovoda i istodobnim usisavanjem svježeg zraka osigurava da se ne postignu kritične koncentracije eksplozivnih plinskih smjesa.

operacija:

Shematski dijagram pokazuje kako je kompresor bočnog kanala povezan s plinskim kolektorom preko sustava cijevi. Ventil strani kanala izvlači zrak iz temelja ispod zgrade iznad njega i puše zrak natrag prema van zgrade. Ako se dobije odgovarajući dizajnirana temeljena ventilacija, također je moguće odabrati suprotni put i ispuštati plinove iz temelja pomoću komprimiranog zraka. Izlaz zraka koji kompresor povezanog bočnog kanala mora promicati ovisi o veličini dvorane, volumenu plina i koncentraciji mješavine plinova ispod hodnika. U slučaju odgovarajućih podataka, odjel za dizajn SKVTechnik može se dopustiti da izvrši izračune za kupce.

 

3dman_eu / Pixabay
Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.