Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Klemborden worden ondersteund door zijkanaalcompressoren

In het geval van industriële productieprocessen worden kleminrichtingen vaak vereist voor het opheffen van werkstukken. De werkstukken dienen op een bepaalde plaats te worden gehouden en daar te verwerken.

Het klem- en spanproces moet snel en gemakkelijk uitgevoerd worden. De aanhouding moet veilig zijn, zodat het werkstuk niet één keer kan worden verplaatst. Het is ook belangrijk bij automatische bewerking dat de werkstukken altijd in dezelfde positie komen, omdat de gereedschap relatief is aangepast aan de juiste pasvorm van het werkstuk.

Zoals te zien is in de principeschets, wordt het werkstuk door de zuigplaat bevestigd voor de bewerking. Voor dit doel worden kleine gaten in de plaat aangebracht die in de lucht trekt. Door middel van deze zuigwerking wordt het werkstuk op de plaat gezogen zodat het kan worden bewerkt zonder te glijden. Het benodigde vacuüm wordt geproduceerd door een zijkanaalcompressor die is aangesloten op de zuigplaat. Het voeden van het werkstuk kan ook plaatsvinden met behulp van een zijkanaalventilator. Hiertoe kan het werkstuk aan de spaninrichting worden bevestigd door middel van vacuüm bij een zuiginrichting voor het transportproces. Zodra het werkstuk in de juiste positie in de klemtafel zit, wordt het vacuüm vrijgegeven en het werkstuk wordt vastgehouden door het vacuüm op de zuigplaat.

Het werk Principe / stroom:

De zijkanaalcompressor is via een pijpsysteem aangesloten op de zuigplaat. Wanneer de vacuümpomp nu vacuüm produceert, wordt het werkstuk tegen de tafel getrokken en afhankelijk van de druk met een bepaalde kracht vastgezet. Voor het in- en uitschakelen van de luchtstroom hoeft de compressor niet weer in of uit te schakelen, maar de luchtstroom kan worden omgeschakeld door een magnetische of pneumatische stroomomkeerklep. De zuigende lucht kan nu worden overgeschakeld van de voedingsplaat bovenaan in de hoofdschets. De verwerkingsoperatie kan beginnen. Zodra het bewerkingsproces is voltooid, kan de zuiglucht van de zuigplaat naar de toevoerleiding worden overgeschakeld en kan het werkstuk worden verwijderd

 

Fixiertische zur effektiven Sicherung der Werkstücke
Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.