Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Kompresori bočnog kanala – modeli jednostupanjski, dvostupanjski, dvosmjerni

Početna pozicija

Zahtjevi na izvedbu kompresora bočnih kanala vrlo su različiti zbog širokog raspona mogućih primjena. U načelu, određene krajnje vrijednosti su svojstvene svim mogućim primjenama. Primjerice, u industrijskim postrojenjima postoji potreba za puno volumena, tj. Količinu zraka koja se prenosi po jedinici vremena s jedne strane ili potrebu za velikim pritiskom (usisni tlak ili tlak puhanja) s druge strane. Kako se profili različitih profila primjenjuju u tehničkoj praksi?
načela:

U osnovi, energija se pretvara u tlak plina i pumpa. Energija se motor pretvara u kinetičku energiju naplatnih kotača. Zrak se usisava u kanal i odatle kroz posebni oblikovanje izravno u sljedeću šipku pritisnutom. U tom procesu, tlak u lameli se povećava i dalje (naravno, fizika postavlja prirodne granice), ovisno o tome koliko često se taj proces ponavlja.

S ovim znanjem sada možemo ići na dva načina u izgradnji ventilatora bočnog kanala. Energija motora može se koristiti za višekratno ponavljanje gore opisanog postupka kompresije u seriji (u nizu) ili za izvršavanje cijelog principa funkcije istodobno (paralelno prebacivanje).
operacija:

Četiri ilustracije prikazane su u načelu skice. Gornja lijeva slika prikazuje jednostavni funkcionalni princip kompresora bočnog kanala s jednostavnim rotorom. Gornja slika na desnoj strani prikazuje kompresor s dvostrukim rotorom. Proizvodi gotovo dvostruko više zraka nego lijeva varijanta. Ovo je gore spomenuti paralelni krug.

Donja lijeva slika prikazuje bočni kanalni kompresor s rotorom, ali dvostrukim kompresorskim kanalom. Ovdje je zrak komprimiran sve više i više preko dvostrukog puta, a gotovo dvostruko više tlaka stvara se po jedinici vremena. Donja desna slika konačno prikazuje bočni kanalni kompresor s dvostrukom impelerom. U načelu, dva kompresora bočnog kanala su spojena u seriju (u seriji). Tlak postaje odgovarajuće veći, ali se stvara i više volumena.

SKVTechnik nudi sve varijante tih uređaja. Kroz svoje partnere u suradnji, SKVTechnik može zadovoljiti gotovo sve zahtjeve sa puhaljkama sa bočnim kanalima. Posebne izvedbe moguće su u svakom trenutku.

 

 

 

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.