Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Kompresorji stranskih kanalov – modeli enostopenjski, dvostopenjski, dvotokni

Začetni položaj

Zahteve glede zmogljivosti kompresorjev stranskih kanalov so zelo različne zaradi širokega razpona možnih aplikacij. Načeloma so nekatere ekstremne vrednosti povezane z vsemi možnimi aplikacijami. V industrijskih obratih na primer obstaja potreba po veliko volumnu, to je količina zraka, ki se transportira na enoto časa na eni strani, ali potreba po veliko tlaku (sesalni tlak ali pihalni tlak) na drugi strani. Kako se ti tehnični postopki izvajajo v različnih profilih zahtev?
načela:

V bistvu se energija pretvori v tlak plina in črpani volumen. Energijo pretvori motor v kinetično energijo koles ventilatorja. Zrak je vpihan v kanal in od tam preko posebnega oblikovanja neposredno v naslednjo lamelno stiskano. V tem procesu se pritisk v lameli še dodatno poveča (seveda fizika določa naravne meje), odvisno od tega, kako pogosto se ta postopek ponavlja.

S tem znanjem se lahko sedaj pri gradnji ventilatorja stranskih kanalov premaknete na dva načina. Energijo motorja lahko uporabimo za večkratno ponovitev zgoraj opisanega postopka stiskanja v zaporedju (zaporedno) ali za izvrševanje celotnega načela delovanja hkrati (vzporedno preklapljanje).
delovanje:

V osnovni skici so prikazane štiri ilustracije. Zgornja leva slika prikazuje preprosto funkcionalno načelo kompresorja stranskih kanalov s preprostim rotorjem. Zgornja slika na desni prikazuje kompresor z dvojnim rotorjem. Proizvede skoraj dvakrat več zraka kot leva varianta. To je zgoraj omenjeno vzporedno vezje.

Spodnja leva slika prikazuje kompresor stranskega kanala z rotorjem, toda dvojni kanal kompresorja. Tukaj je zrak bolj stisnjen nad dvojno pot in skoraj dvakrat več tlaka na enoto časa. Na spodnji desni sliki je končno prikazan kompresor s stranskim kanalom z dvojnim rotorjem. Načeloma sta dva serijska kompresorja priključena serijsko (serijsko). Tlak postane ustrezno večji, temveč tudi več volumna.

SKVTechnik ponuja vse različice teh naprav. S svojimi partnerji SKVTechnik lahko izpolnjuje skoraj vse zahteve s pihalniki stranskih kanalov. Posebni modeli so možni kadarkoli.

 

 

 

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.