Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Lydisolerte hetter i praktisk bruk

SKVTechnik rapporterer om brukeropplevelse ved bruk av lydisolerte hetter for sidekanalblåsere. SKVTechnik har vært en nettforhandler av sidekanalkompressorer siden 2012. Siden 2016 har forhandleren også tilbudt lydisolerte hetter som supplerer sidekanalblåsere som tilbys av en viktig komponent i produktporteføljen.

Sidekanalblåsere har iboende integrerte lyddempere i eksisterende inntaks- og avgangskanaler. Disse tjener til å redusere støynivået til sidekanalblåsere til et nivå som er utholdelig for bruk i nærheten av arbeidsplasser i industrielle og kommersielle lokaler. Volumet av sidekanalblåsere av SKVTechnik er forskjellig. De små 0.2kW-maskinene er 50 dB (A). Større sidekanalblåsere i 25kW-klassen er rundt 80 db (A). Dette kan bli en plage, spesielt i nærheten av arbeids- eller kontorlokalet. SKVTechnik tilbyr to typer støyreduksjon. Dette er på den ene side flere lyddempere for sidekanalblåsere og på den annen side de lydisolerte hettene.

Først noen ord om de ekstra silencers.
Ytterligere lyddempere for sidekanalblåsere er montert direkte på maskinen på inntakskanalen eller på blåsekanalen på sidekanalblåseren. Avhengig av om sidekanalkompressoren er en trykkapplikasjon eller en sugepåføring, er den ekstra lyddemperen montert på inntakskanalen under påføring av trykk, og den ekstra lyddemperen er montert på eksoskanalen under sugepåføring. Ytterligere lyddempere reduserer lyden av sidekanalblåseren med ca. 5-7 prosent. De ser rørformet ut og er integrert i rør- eller slangesystemet nær sidekanalkompressoren om mulig.

Nå følger en beskrivelse av de lydisolerte hettene.
Lydisolerte hetter for sidekanalblåsere reduserer den utstrålede lyden med rundt 7 til 12 prosent. Dette viser kvaliteten på lydisolerte hetter. Prisen på lydisolerte hetter for sidekanalblåsere avhenger sterkt av kvaliteten på dekslene.

Akustiske hetter må alltid matche klassen på sidekanalblåseren. Det er viktig at prosessvarmen som genereres av sidekanalkompressoren, løsnes i tilstrekkelig grad. Det er derfor ikke bare viktig for kundene at den tilgjengelige sidekanalblåseren passer inn i hetten, men også at varmen som genereres av sidekanalblåseren, også fjernes fra hetten. SKVTechnik tilbyr kombinasjoner av sidekanalblåsere og lydisolerte hetter, som er nøyaktig tilpasset hverandre og kan settes inn i systemer med minste mulige dimensjoner. Dessverre er ventetiden for lydisolerte hetter med 3 til 4 uker betydelig. Lydisolerte hetter er ikke på lager, men er produsert på forespørsel. Dette har imidlertid fordelen for kundene at lydisolerte hetter alltid er tilpasset den nyeste versjonen av sidekanalblåsere.

På grunn av de forskjellige versjonene av sidekanalblåsere av SKVTechnik, finnes det også ulike typer lydisolerte hetter. For eksempel varierer utformingen av inntaks- eller eksosrørene til sidekanalblåsere noen ganger betydelig. Dette gjelder posisjonen eller retningen til rørene. I tillegg tar lydisolerte hetter hensyn til de ulike varmemissionsverdiene til sidekanalblåsere. Det er lydisolerte hetter som har separate vifter for varmeavledning, og gir dermed ventilasjon inne i lydisolert hette. Lydisolerte hetter er selvsagt beskyttet mot brann og er vanligvis utstyrt med en metallisk ytre hud, noe som gjør dem resistente mot værforhold innenfor visse grenser. Lydisolerte hette er generelt ikke egnet for utendørs bruk. Kunder spør produktkonsulenter av SKVTechnik for slike applikasjoner.

Lydisolering for sidekanalblåsere har innvendige festemidler til maskinene. Disse skinnene er montert på sidekanalblåseren fra andre produsenter kan monteres. I utgangspunktet anbefaler SKVTechnik alltid å alltid skaffe lydkabelen sammen med sidekanalblåseren. Avvikende fra dette kan kundene imidlertid også kjøpe de lydisolerte hettene i tillegg til eksisterende sidekanalkompressorer. Nøyaktige dimensjoner for ledig plass finnes i produktbeskrivelsene til SKVTechniks lydisolerte hetter. Erfaring har imidlertid vist at små tilpasninger til de gamle sidekanalblåsere alltid er nødvendige.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.