Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Mesele de prindere sunt susținute de compresoarele canalelor laterale

În cazul proceselor de producție industrială sunt adesea necesare dispozitive de prindere pentru oprirea pieselor. Piesele trebuie să fie ținute într-o anumită poziție și prelucrate acolo.

Procesul de strângere și întindere trebuie efectuat rapid și ușor. Arestarea trebuie să fie sigură, astfel încât piesa de lucru să nu poată fi mișcată o singură dată. De asemenea, este important, în prelucrarea automată, ca piesele de prelucrat să ajungă întotdeauna în aceeași poziție în care sculele sunt reglate relativ la asamblarea corectă a piesei de lucru.

După cum se poate observa în schița principală, piesa de prelucrat este fixată de placa de aspirație pentru operația de prelucrare. În acest scop, în placa care trage aerul sunt prevăzute găuri mici. Prin această acțiune de aspirație, piesa de prelucrat este aspirată pe placă astfel încât să poată fi prelucrată fără alunecare. Vacuumul necesar este produs de un compresor cu canal lateral conectat la placa de aspirație. De asemenea, hrănirea piesei de prelucrat poate avea loc cu ajutorul unui ventilator lateral al canalului. În acest scop, piesa de prelucrat poate fi fixată pe dispozitivul de tensionare prin intermediul vacuumului la un dispozitiv de aspirație pentru procesul de transport. De îndată ce piesa de prelucrat este în poziția corectă în masa de prindere, vacuumul este eliberat și piesa de prelucrat este ținută de vidul de pe placa de aspirație.

Principiul de lucru / flux:

Compresorul canalului lateral este conectat la placa de aspirație printr-un sistem de țevi. Atunci când pompa de vid produce acum vid, piesa de prelucrat este trasă pe masă și fixată cu o forță definită, în funcție de presiune. Pentru a porni și a opri fluxul de aer, compresorul nu trebuie să fie pornit sau oprit din nou, dar fluxul de aer poate fi comutat de o supapă de reversare a curentului magnetic sau pneumatic. Aerul de aspirație poate fi acum comutat de pe placa de alimentare situată în partea superioară a schiței principale. Operația de procesare poate începe. Odată ce procesul de prelucrare a fost finalizat, aerul de aspirație poate fi comutat de la placa de aspirație la linia de alimentare și piesa poate fi îndepărtată

 

Fixiertische zur effektiven Sicherung der Werkstücke
Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.