Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Oldalsó csatorna kompresszorok – egylépcsős, kétlépcsős, kétáramú modellek

A kiindulási helyzet

Az oldalsó csatorna kompresszorok teljesítményére vonatkozó követelmények nagyon eltérőek a lehetséges alkalmazások széles körének köszönhetően. Elvileg bizonyos extrém értékek benne vannak minden lehetséges alkalmazásban. Az ipari üzemekben például nagy mennyiségekre van szükség, vagyis az egységnyi idő alatt szállított levegő mennyisége vagy a túlnyomás (szívónyomás vagy fújási nyomás) szükségessége a másik oldalon. Hogyan alkalmazzák ezeket a különböző követelményprofilokat a technikai gyakorlatban?
alapelvek:

Alapjában véve az energiát gáznyomássá és szivattyús térfogatgá alakítják át. Az energiát a motor a ventilátor kerekek kinetikus energiájává alakítja át. A levegő beszívódik a csatornába, és onnan a speciális formázáson keresztül közvetlenül a következő lamellába nyomódik. Ebben a folyamatban a lamellákban uralkodó nyomás tovább növekszik és tovább (természetesen a fizika természetes határértékeket határoz meg), attól függően, hogy milyen gyakran ismételjük meg ezt a folyamatot.

Ezzel a tudással most már kétféleképpen lehet eljutni az oldalsó csatorna ventilátorok kialakításába. A motor energiája fel lehet használni a fent említett kompressziós folyamat ismételt megismétlését sorozatban (sorozatban), vagy egyidejűleg végrehajtja a teljes működési elvet (párhuzamos kapcsolás).
Működés:

Négy illusztráció látható az elvi vázlatban. A bal felső ábra egy egyszerű járókerékkel ellátott oldalsó csatorna kompresszor egyszerű működési elvét mutatja. A jobb felső részen egy dupla járókerékű kompresszor látható. Kétszer annyi levegőt produkál, mint a bal oldali változat. Ez a fent említett párhuzamos áramkör.

Az alsó bal oldali ábra egy járókerékkel ellátott oldalsó csatorna kompresszort mutat, de egy kettős kompresszorcsatornát. Itt a levegőt egyre többször összenyomják a dupla út mentén, és csaknem kétszer annyi nyomást generálnak egységenként. A jobb alsó kép végül egy oldalsó járókerék-kompresszort mutat kettős járókerékkel. Elvileg két oldalcsatornás kompresszor van sorba kötve (sorozatban). A nyomás ennek megfelelően nagyobb, de nagyobb térfogat is keletkezik.

Az SKVTechnik ezen eszközök összes változatát kínálja. Az SKVTechnik együttműködő partnerei révén szinte minden követelményt kielégít az oldalsó csatornafúvókkal. Különleges tervek bármikor lehetségesek.

 

 

 

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.