Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Omkastningsventiler / backventiler – strömöverföring under drift

strategi:

Sidokanalskompressorer används ofta i system där växlande sugtryck och trycktryck är nödvändiga. Exakt kan dessa två medier tillhandahållas av sidokanalskompressorn. Eftersom sidokanalskompressorerna alltid kan vara aktiva i en arbetsriktning, dvs suga eller blåsa, i ett normalt konstruerat system finns det två möjliga konstruktiva möjligheter.

För det första kan användaren använda två sidokanalskompressorer i systemet. En sugande och en blåsande sidokanal kompressor. Detta är dyrt. Den andra möjligheten är att byta arbetsriktning för en sidokanalskompressor och därmed ändra den från sugande till blåserande riktning. Detta kan uppnås av användaren med så kallade strömbackventiler.

operation:

Flödesbackventiler används för sidokanalskompressorer för att vända flödesriktningen. Flödesriktningen kan således bytas från tryckoperation till sugdrift eller vice versa. Den speciella strömbackventilen på figuren i tillägget kan dessutom ändra linjen in i eller ut ur luftflödet.

Ändringen styrs antingen av en 24V eller 220V elektrisk ställdon eller av ett pneumatiskt manöverdon.

Kretsen av den aktuella backventilen tillsammans med sidokanalskompressorn är som följer:

Sidokanalskompressorn är ansluten till backventilen med sin sugande och blåssida. För sin del är backventilen ansluten till en eller två arbetsledningar.

Om backventilen endast är ansluten till en arbetsledning, kan ventilen styra elektriskt eller pneumatiskt huruvida tryckluft eller sugsluft ska appliceras i arbetsledningen.

Om backventilen är ansluten till två rörledningar, kan sugtrycket eller slagtrycket alltid appliceras på arbetsledningarna på växelsidan.

Kunderna kan välja mellan fem olika varianter. Flänsanslutningar GAS, NPT eller slangkopplingar är möjliga.

Ryggventilens drivsystem är konstruerat för kontinuerlig drift. De breda tvärsnitten och passformens form gör att luften kan transporteras med praktiskt taget ingen tryckförlust vid lufthastigheter upp till 50 m / s. Den illustrerade versionen av ventilen är helt tillverkad av aluminiumlegering.

SKVTechnik erbjuder alla varianter av de beskrivna backventilerna. Kunderna bör kontakta SKVTechik en kort stund för att undvika felaktiga order.

För närvarande har vi leveranstider på 3 veckor inom Tyskland. Detta gäller beställningar i SKVTechik Onlineshop.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.