Zijkanalencompressoren houden vloeistoffen in aquaculturen en zwembaden in beweging


Zijkanalkompressoren zorgen voor voldoende beweging van vloeistoffen in dompelbad en aquaculturen. De zijkanaalcompressoren maken de duikprocessen effectiever en bevorderen de groei.

De permanente inblazen van perslucht en de uitstroom van deze lucht op de wastafel brengt beweging in de vloeistoffen van de bekkens. De doelstelling voor aquacultuur is anders dan voor het dompelen van tanks van industriële productie.

Toepassing – Aquacultuur:

Bij aquaculturen moet een voortdurende omzetting van de cultuur worden gewaarborgd. De reden hiervoor is om de cultuur met zuurstof te leveren of ervoor te zorgen dat de concentratie van de voedingsoplossing in het bekken op alle punten gelijkmatig verdeeld en onderhouden wordt. Aquacultuur voedt de voedingsstoffen in de oplossing. Zijkanalkompressoren kunnen compressieve lucht produceren in continue werking. De perslucht wordt via pijp- of slangleidingen naar de bodem van de vloeibare bekkens geleid, waar het door middel van openingen in fijne luchtbellen wordt verdeeld. De voedingsoplossing wordt in beweging gehouden door de uitvloeiende, stijgende lucht en wordt gelijkmatig verdeeld in het bekken. Aquacultuur heeft op elk moment in het zwembad dezelfde groeivoorwaarden, aangezien de concentraties in de voedingsoplossing altijd hetzelfde zijn.
Zie figuur:
Hier ziet de lezer dat de perslucht van de zijkanaalcompressoren op de bodem van het bassin wordt uitgeblazen. De lucht wordt eerst naar de luchttoevoer via slang- of pijpsystemen gestuurd en vervolgens in kleine gasbellen verdeeld. De stijgende blaasjes wervelen de vloeistof en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de concentratie.

Toepassing – industriële dompeltank:

Oppervlakken kunnen verzegeld of afgewerkt worden door het dompelen. De vaste componenten van de onderdompelingbadvloeistof hangen aan het oppervlak van het werkstuk en verzegelen het. Dit effect wordt gebruikt om materialen tegen corrosie te beschermen of om raffinageffecten te bereiken of om oppervlakken te verharden. Zo zijn er typische toepassingen in oliebadjes, zure baden, kleurbadjes. Zijkanaalcompressoren blazen ook in de baden. De perslucht wordt via pijpleidingen naar de bodem van de dompelbad gebracht en door de afvoer gedrukt. De effluenten vervuild de resulterende bellen in kleinere bubbels. Dit zorgt voor een verhoging van het wervelende effect in het water. De werveling is gewenst. Het zorgt dat vloeistof rond de werkstukken beweegt die behandeld moet worden, waardoor het gehele werkstukoppervlak nat wordt. De gegenereerde turbulentie maakt dit proces sneller en effectiever.
Zie figuur:
Hier kunt u zien hoe de werkstukken die worden bewerkt, in de dompelbakken worden gesuspendeerd. Een zijkanaalcompressor produceert de perslucht, die via een pijpsysteem naar de bodem van het bassin wordt geleid. Hier vindt de uitstroom en dus de gewenste turbulentie plaats in het onderdompelingsbad.