Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Preokretni ventili / povratni ventili – trenutni preokret tijekom rada

pristup:

Kompresori bočnog kanala često se koriste u sustavima gdje su potrebni izmjenični tlak za usisavanje i pritisak puhanja. Točno ova dva medija mogu biti osigurana pomoću kompresora bočnog kanala. Budući da kompresori bočnog kanala mogu uvijek biti aktivni u jednom smjeru rada, tj. Sisanje ili pušenje, u normalno izgrađenom sustavu, postoje dvije moguće konstruktivne mogućnosti.

Prvo, korisnik bi mogao koristiti dva kompresora sa strane kanala u sustavu. Kompresor kanala za usisavanje i puhanje. Ovo je skupo. Druga mogućnost je prebacivanje smjera rada kompresora bočnog kanala i time ga promijeniti s usisavanja u smjer puhanja. To se može postići s takozvanim strujnim reverznim ventilima.

operacija:

Ventili povratnog protoka koriste se za kompresore bočnog kanala kako bi se preokrenuli smjer protoka. Prema tome, smjer protoka može se prebaciti iz radnog tlaka do operacije usisavanja ili obrnuto. Posebni strujni reverzni ventil na slici u dodatku može dodatno promijeniti liniju u ili iz zraka.

Promjenu je upravljano pomoću električnog pogona 24V ili 220V ili pomoću pneumatskog pogona.

Krug trenutnog povratnog ventila zajedno sa kompresorom bočnog kanala je sljedeći:

Kompresor bočnog kanala povezan je s povratnim ventilom svojim usisnim i puhanjem. S druge strane, povratni ventil je spojen na jednu ili dvije radne linije.

Ako je povratni ventil priključen samo na radnu liniju, ventil može upravljati električno ili pneumatski, da li se komprimirani zrak ili usisni zrak primjenjuju u radnoj liniji.

Ako je povratni ventil spojen na dvije radne linije, usisni tlak ili pritisak puhanja uvijek se mogu primijeniti na radne linije na izmjeničnoj strani.

Kupci mogu birati između pet različitih varijanti. Priključci za prirubnice mogu biti GAS, NPT ili cijevni priključci.

Pogonski sustav povratnog ventila dizajniran je za kontinuirani rad. Široki poprečni presjeci i oblik prolaza omogućuju prenošenje zraka praktički bez gubitaka tlaka pri brzinama zraka do 50 m / s. Ilustrirana verzija ventila je potpuno izrađena od aluminijske legure.

SKVTechnik nudi sve varijante opisanih reverznih ventila. Kupci trebaju kratko kontaktirati SKVTechik kako bi izbjegli pogrešne narudžbe.

Trenutno imamo rok isporuke od 3 tjedna u Njemačkoj. Ovo se odnosi na narudžbe na SKVTechik Onlineshop.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.