Sidokanalskompressorer stöder rengöring och förpackning av sallat

Den Salattauchbecken som beskrivs idag är tillverkad av B. Miller Maschinenbau GmbH från Aspach. SKVTechnik levererar sidokanalskompressorer för att blåsa komprimerad luft i bubbelpoolen, hjärtat av Salattauchbeck.

Sidokanalskompressorer blåser komprimerad luft permanent i vattnet i sopvattentankens dyptank och sätter tvättvattnet på koka. Grönsakerna, som bubblar genom poolens bubblande vatten, rensas från jorden och smutsas och förbereds till försäljning. För rengöring i Salattauchbecken är det speciellt huvud sallad, fältsallad, salladsgurkor, spenat eller persilja lämpliga. Om kunderna köper dessa produkter i framtiden är det möjligt att de har rengjorts och förpackats av B. Miller Maschinenbau från Aspach. Sidokanalskompressorer från SKVTechnik har tryckt in luften i dopptanken.

Produktionsprocessen är följande:
Växterna tvättas direkt i grönsakskassan. Detta faktum gör tvättprocessen effektiv eftersom frukten packas direkt i transportboxen på skördmaskinen och ytterligare förpackningsoperationer kan sparas. För salladtvättens funktion krävs endast en arbetskraft som förutsätter matningen med otvättad sallad på framsidan och avlägsnandet av de tvättade grönsakerna på baksidan.
Medarbetaren lägger grönsakskassorna på transportbandet och de rör sig under vattnet under vattnet i det luftmatade bubbelbadet. Vattencirkulationen i bubbelpoolen spolas ut ur marken mellan växtbladet. När transportlådorna har passerat bubbelbadet med grönsakerna sköljs plantorna därefter med färskt vatten.

Beroende på graden av förorening av grönsaken och beroende på typ av grönsak kan transportbandets hastighet justeras variera. Användaren kan därför reagera på olika grader av nedsmutsning och växtarter och anpassa maskinen i enlighet med detta. Sidokanalskompressorn blåser alltid in i dopptanken vid fullt tryck så att vattnets vridning är så stark som möjligt och en snabb och effektiv rengöring av växterna per tidsenhet sker. Med den illustrerade maskinen upp till 400 grönsakstransportlådor kan tvättas i timmen.

Hur fungerar Salattauchbecken?
Hela bearbetningssektionen i maskinen är försedd med ett transportband. Transportbandet tar upp salladsdosorna och transporterar dem till ett doppbassäng, vilket leder lådorna under vatten till en diskbänk. På grund av längden på bassängen och transporthastigheten på transportbandet är längden på vistelsen av grönsakskassorna under vatten längre eller kortare. Transportbandets transporthastighet kan påverkas av operatören. Operatören kan således reagera på olika grad av nedsmutsning och olika växtarter. I dykningstanken är nu den avgörande tvättprocessen. En sidokanalskompressor pressar luft genom ett rörsystem och olika utflödespunkter i nedsänktankens vatten. De stigande luftbubblorna sätter vattnet i rörelse, liknar när det kokar. Det bubblande vattnet spolas bort från läckande mark eller annan förorening. Denna process fortsätter så länge som salladsboxen ligger i dopptanken. Vid slutet av dopptanken sätter transportbandet salladsboxarna upp, över vattenytan. Där sprutas sallad igen med färskt vatten. Medarbetaren tar bort den renade salladen med transportlådorna från transportbandet.

SKVTechnik rekommenderar en lämplig sidokanalskompressor:
För framställning av tryckluft för ovanstående sallad tvättmaskin med hjälp av en sidokanalfläkt, föreslår SKVTechnik idag en S3-1-219-2,2kW-3. Denna modell är utrustad med en trefasmotor med 3-fas. Modeller med 1-fassmotor finns också tillgängliga. Totalt ca 175 m³ luft kan förväntas per timme vid ett djup på ca 0,50 m i Salattauchmaschines doppningsområde. Denna mängd luft håller vattnet i rörelse och ger en bra sköljning av salaten som ska tvättas.
S3 är en italiensk motor och uppnår en kapacitet på 219 m³ / h med en öppen gasspjäll och ett maximalt blåstryck på 250 mbar. Maskinen har en leveranstid på en vecka i Tyskland. Detta gäller beställningar i SKVTechik Onlineshop. SKVTechnik erbjuder alla sidlastare kompressorkategorier. Från den lilla 0,2 kW-motorn till 36 kW-motorn är alla önskade typer av motorer tillgängliga. Kunderna är nu övertygade om fördelarna med online shopping på SKVTechnik.

 

Salatwaschmaschine