Løftesystemer i brug med sidekanalkompressorer

tilgang:
Mekaniseringen af ​​produktionen skrider frem endnu mere. Det er dog ikke muligt at implementere alle arbejdsgange effektivt fra maskiner. En tænkende persons indflydelse er altid nødvendig. Dette fører til, at disse værker tendens til at være monotone og vanskelige. Nye løfteanlæg fjerner disse tunge belastninger fra medarbejderne.

Sådan fungerer det:
Funktionstegningen viser, at løfteanordningen fastgjort til svingkranen kan placeres relativt fleksibelt over det materiale, der skal løftes. Sugepuden er anbragt på materialet. Varens overflade skal være jævn, glat og ren. Når sugefoden har været i kontakt med materialet, aktiverer operatøren en kontakt, der er fastgjort til sugepuden, og materialet suges på sugepuden. Nu kan operatøren løfte materialet eller ændre positionen via en yderligere kontakt på sugfoden. Det er muligt at rotere, for at bevæge sig, til vippe indtil det kan sættes ned igen. Alt dette sker uden en stor indsats fra operatørens side.

operation:
En sidekanal blæser frembringer det nødvendige vakuum. Dette negative tryk udføres via en fleksibel slange og et luftfilter, længere over svingkranen op til løfteenheden. Her er den centrale styreenhed, som operatøren bruger til at løfte og derefter flytte varer. Løfteenheden lukker nu forbindelsen af ​​materialet, der skal transporteres til vakuumet. Materialet suges godt på løfteenheden og kan derefter løftes. SKVTechnik sælger disse sidekanalkompressorer, som bruges til at producere det nødvendige vakuum. Genereringen af ​​et negativt tryk er, udover genereringen af ​​overtryk, den grundlæggende egenskab ved en sidekanalventilator. To ting er afgørende for brugen af ​​en sidekanal kompressor på et løftesystem. For det første er selvfølgelig vægten af ​​varerne og for det andet afgørende, hvor godt løfteenheden kan forbinde til varens overflade. Forbindelsen er som den opmærksomme læseren kan tænke på et pap eller på et gipsplader, der skal løftes, meget bedre end på en grov stenplade.