Компресорите с страничен канал поддържат почистването и опаковането на марулята

Описаният днес Salattauchbecken е произведен от B. Miller Maschinenbau GmbH от Aspach. SKVTechnik доставя компресорите на страничните канали за издухване на сгъстения въздух в балонната баня, сърцето на Salattauchbeck.

Компресорите с странични канали постоянно издуват сгъстен въздух във водата на потапящия резервоар на машините за печене на салати и по този начин измиват водата за измиване. Зеленчуците, които бавят през балонната вода на басейна, се очистват от почвата и замърсяват и се приготвят за продажба. За почистване в Salattauchbecken особено главната салата, салата, салата краставици, спанак или магданоз са подходящи. Ако клиентите ще купуват тези продукти в бъдеще, възможно е те да бъдат почистени и опаковани от Б. Милър Машиненбау от Aspach. Страничните канални компресори на SKVTechnik са притиснали въздуха в потапящия резервоар.

 

Производственият процес е следният:
Растенията се измиват директно в кутията със зеленчуци. Този факт прави процеса на пране ефективен, тъй като плодовете са опаковани директно в транспортната кутия на машината за събиране на реколтата и могат да бъдат спестени допълнителни опаковъчни операции. За работата на салата-пералната машина е необходима само работна сила, която поема храната с несмляна маруля от предната страна и отстраняване на измитите зеленчуци на гърба.
Служителят поставя кутиите за зеленчуци върху конвейерната лента и те се движат под водата под водата в барабанната баня с въздух. Циркулацията на водата в джакузита излива почвата между листата на растението. Когато транспортните кутии са преминали джакузито със зеленчуците, растенията се изплакват с прясна вода.

В зависимост от степента на замърсяване на зеленчука и в зависимост от вида зеленчук, скоростта на конвейерната лента може да се регулира променливо. Поради това потребителят може да реагира на различни степени на замърсяване и растителни видове и съответно да адаптира машината. Компресорът на страничния канал винаги изтича в пълния снабдяващ резервоар, така че въртенето на водата да е възможно най-силно и да се извършва бързо и ефективно почистване на растенията за единица време. С илюстрованата машина могат да бъдат измити до 400 препарати за преработка на зеленчуци на час.

Как действа Salattauchbecken?
Цялата обработваща секция в машината е снабдена с конвейерна лента. Транспортният пояс заема сандъчетата за салата и ги транспортира в потапящ се басейн, пренасяйки кашоните под вода в мивка. Поради дължината на басейна и скоростта на транспортиране на транспортния ремък продължителността на престоя на подложките със зеленчуци под водата е по-дълга или по-къса. Транспортната скорост на конвейерната лента може да бъде повлияна от оператора. По този начин операторът може да реагира на различни степени на замърсяване и различни растителни видове. В потапящия резервоар сега е решаващ процес на пране. Един страничен канален компресор пресира въздух през тръбна система и различни точки на изтичане във водата на потапящия резервоар. Възходящите въздушни мехурчета поставят водата в движение, подобно на това, когато кипи. Бъркащата вода изтича от изтичащата почва или от друго замърсяване. Този процес продължава толкова дълго, колкото салатната кутия е в потапящия резервоар. В края на потапящия резервоар транспортният пояс връща обратно частите от салата над водната повърхност. Там салата се разпръсква отново с прясна вода. Служителят изважда почистената салата с транспортните кутии от транспортния пояс.

SKVTechnik препоръчва подходящ страничен канален компресор:
За производството на сгъстен въздух за описаната по-горе перална машина за салати посредством вентилатор с страничен канал, SKVTechnik днес предлага S3-1-219-2,2kW-3. Този модел е оборудван с трифазен трифазен мотор. Моделите с 1-фазен двигател също са на разположение. Общо около 175 м³ въздух се очаква на час на дълбочина от около 0,50 м в водолазния басейн на Salattauchmaschine. Това количество въздух поддържа водата в добро състояние и води до добро изплакване на салатите, които се измиват.
S3 е италиански двигател и има капацитет от 219 m³ / h с отворена дроселова клапа и максимално налягане на издухване от 250 mbar. Машината има срок на доставка от една седмица в Германия. Това важи за поръчки в магазина на SKVTechik. SKVTechnik предлага всички категории компресори за странични предаватели. От малкия двигател с мощност от 0,2 кВт до двигателя с мощност 36 кВт, се предлагат всички желани двигатели. Сега клиентите са убедени в предимствата на онлайн пазаруването в SKVTechnik.