Kompresori sa bočnim kanalom zadržavaju tekućine u akvakulturi i kremama za umivanje


Kompresori bočnog kanala osiguravaju dovoljno kretanja tekućina u uranjanju i akvakulturi. Kompresori na strani kanala čine ronilačke procese učinkovitijima i potiču rast.

Stalno upuhivanje komprimiranog zraka i odljeva tog zraka na podu, donosi kretanje u tekućine bazena. Ciljna pozicija za akvakulturu razlikuje se od one za uranjanje tenkova industrijske proizvodnje.

Primjena – Akvakultura:

U slučaju akvakultura mora se osigurati kontinuirana transformacija kulture. Razlog tome je opskrba kulture s kisikom ili osiguravanje ravnomjernog raspoređivanja i održavanja koncentracije hranjive otopine u bazenu u svim točkama. Akvakultura se hrani hranjivim tvarima koje se nalaze u otopini. Kompresori bočnog kanala mogu proizvesti komprimirani zrak u kontinuiranom radu. Komprimirani zrak se provodi kroz vodove cijevi ili crijeva do dna tekućih bazena, gdje se pomoću otvora podijeli u fini mjehurići zraka. Hranjiva otopina zadržava se u pokretu od izlaznog, uzlaznog zraka i ravnomjerno se raspoređuje u bazenu. Akvakultura ima iste uvjete rasta u svakoj točki u bazenu, jer su koncentracije u hranjivoj otopini uvijek jednake.
Pogledajte sliku:
Ovdje čitač vidi da se komprimirani zrak kompresora bočnih kanala ispuhne na dnu bazena. Zrak se prvo usmjerava na izlaze zraka preko crijeva ili cijevnih sustava i zatim se dijeli na male mjehuriće plina. Uzlazne vezikule vrtlog tekućine i time osiguravaju ravnomjernu raspodjelu koncentracije.

Primjena – industrijski spremnik za uranjanje:

Površine se mogu brtviti ili završiti urušavanjem. Čvrste komponente tekućine za uranjanje kupke pričvršćuju se na površinu izratka i brtve. Taj se efekt koristi za zaštitu materijala od korozije ili za postizanje efekata rafiniranja ili otvrdnjavanja površina. Tako postoje tipične primjene u uljnim kupeljima, kiselim kupkama, kupeljima boja. Kompresori bočnog kanala također puše u kupke. Komprimirani zrak se provodi kroz cjevovode na dno uranjanja i pritisne kroz otvor. Efluenti rezultiraju mjehurićima u manje mjehuriće. To uzrokuje povećanje vrtoglavog učinka u vodi. Potražuje se vrtloženje. To uzrokuje da se tekućina pomiče oko obradaka koji se obrađuju, a time i cijela površina obratka je navlažena. Generirana turbulencija učinit će ovaj proces bržim, učinkovitijim.
Pogledajte sliku:
Ovdje možete vidjeti kako se obradni dijelovi koji se obrađuju suspendiraju u umirujućim bazenima. Kompresor bočnog kanala stvara komprimirani zrak koji je usmjeren na dno bazena preko sustava cijevi. Ovdje se odvodnja i time željena turbulencija odvijaju u kupelji za uranjanje.