Obrada otpadnih voda – Komprimirani zrak dopušta vodu da mjehuri

 

Obrada otpadnih voda obavlja se mehaničkim i biološkim pojašnjenjima. U slučaju prethodno izvršenog mehaničkog pojašnjenja, krute ili samo blago otopljene suspendirane komponente uklanjaju se iz kanalizacijske vode. Tada provedena biološke obrade koristi mikroorganizama u tekućini treba razjasniti kako bi se uklonila ne-mehanički uklanjanju onečišćenja u vodi treba razjasniti. Oba bočna puhala se koriste u obje metode.

Kako to radi:

Kompresor bočnog kanala puše zrak u razrjeđivač. U tu svrhu, ventili su pričvršćeni na podnicu koji su povezani s ventilatorom bočnog kanala. Ventil strani ventilatora utiskuje zrak u difuzor. Kao rezultat toga, mali izlazni mjehurići zraka izlaze iz površine i izlaze na površinu. Dva su cilja postignuta.

prvo:

Mjehurići zraka rastvaraju čestice vode njihovim nastankom na površinu ili prema gore. Kao rezultat toga, voda iz dubine bazena se kontinuirano vrti na površinu. Osim toga, površinska voda se pomakne na površinu i prenosi se u dubinu. Obzirom na površine, voda apsorbira većinu kisika iz zraka, tako da voda kisikom bogatog se prenosi u vodu deficitom dubine i kisika može apsorbirati kisik na površinu.

Zašto je to nužno?

Mikroorganizmi trebaju biološko pojašnjenje, dakle, za razgradnju zagađivača otpadne vode nužno kisik. Što je sadržaj kisika veći u vodi, brže i učinkovitije mikroorganizmi razgrađuju zagađivače. Stoga dolazimo do drugog cilja aeracije posuda za pojašnjenje.

drugo:

Do Einströmenlassen zraka u bistrenje i zerströmen u mnogo malih mjehurića zraka, veliki prostor je osiguran, što je granica između vode i zraka na sličan način na površinu vode. Na tom ograničenju, kao u vodenoj površini bazena, kisik se otapa u vodi. Kanalizacijske vode postaju bogatije kisikom. Stoga mjera kisik otopljen u vodi, povećava sadržaj kisika u vodi i mikroorganizmi mogu razbiti zagađivača u vodi brže.

operacija:

Kao što čitač prepoznaje na principu skice, kompresor bočnog kanala gura svoj odlazni zrak u blokove protoka. Tehnološki, zrak je podijeljen na mnoge male vezikule, koje teče prema gore. Što su mjehurići manji, a što je voda pritisnuta u vodu, više kisika se otopi u vodi po jedinici vremena. Mehaničko kretanje zračnih mjehurića prema gore dovodi do cirkulacije u bazenu i jednolike raspodjele sadržaja. Sadržaj kisika bistrenje sada se može mjeriti i ova informacija može biti obrađen od strane regulatora za kontrolu puhala stranu kanala.