Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Sidekanal kompressorer – modeller single-stage, to-trinns, to-flow

Den opprinnelige posisjonen

Kravene til ytelsen til sidekanalkompressorer er svært forskjellige på grunn av det store spekteret av mulige applikasjoner. I prinsippet er visse ekstreme verdier iboende i alle mulige applikasjoner. I industrielle anlegg er det for eksempel enten behov for mye volum, dvs. mengden luft som transporteres per tidsenhet på den ene side, eller behovet for mye trykk (sugetrykk eller blåstrykk) på den andre siden. Hvordan implementeres disse ulike kravprofilene i teknisk praksis?
prinsipper:

I utgangspunktet omdannes energi til gasstrykk og pumpet volum. Energien omdannes av motoren til kinetisk energi av viftehjulene. Luft suges inn i kanalen og derfra gjennom spesiell støping direkte inn i neste slat presset. I denne prosessen øker trykket i lamellen videre og videre (selvfølgelig setter fysikk naturlige grenser), avhengig av hvor ofte denne prosessen gjentas.

Med denne kunnskapen kan man nå gå på to måter i konstruksjonen av en sidekanalvifte. Energien til motoren kan brukes til å gjenta den ovenfor beskrevne komprimeringsprosessen etter hverandre (i serie), eller for å utføre hele funksjonsprinsippet samtidig (parallellkobling).
Operation:

Fire illustrasjoner er vist i prinsippskissen. Figuren øverst til venstre viser det enkle funksjonelle prinsippet for en sidekanalkompressor med en enkel impeller. Det øvre bildet til høyre viser en kompressor med dobbelthjul. Det produserer nesten dobbelt så mye luft som den venstre varianten. Dette er den ovennevnte parallelle krets.

Nedre venstre figur viser en sidekanalkompressor med pumpehjul, men en dobbelt kompressorkanal. Her komprimeres luften mer og mer over dobbelbanen, og nesten dobbelt så mye trykk genereres per tidsenhet. Det nedre høyre bildet viser endelig en sidekanalkompressor med dobbelthjul. I prinsippet er to sidekanalkompressorer koblet i serie (i serie). Trykket blir tilsvarende større, men også mer volum genereres.

SKVTechnik tilbyr alle varianter av disse enhetene. Gjennom samarbeidspartnere kan SKVTechnik møte nesten alle krav med sidekanalblåsere. Spesielle design er mulig når som helst.

r Geräte an. Über ihre Kooperationspartner ist SKVTechnik in der Lage nahezu jede Anforderung bei Seitenkanalgebläsen zu erfüllen. Sonderanfertigungen sind jederzeit möglich.

 

 

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.