Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Ventili za vzvratno vožnjo / obračalni ventili – trenutni obrat med obratovanjem

pristop:

Kompresorji stranskih kanalov se pogosto uporabljajo v sistemih, kjer je potreben izmenični sesalni tlak in tlak v pihanju. Natančno ti dve mediji lahko zagotovi kompresor stranskega kanala. Ker pa so kompresorji stranskih kanalov vedno lahko aktivni v eni delovni smeri, to je sesanje ali pihanje v normalno izdelanem sistemu, obstajata dve možni konstruktivni možnosti.

Prvič, uporabnik je lahko uporabil dva kompresorja v stranskem kanalu v sistemu. Sesalni in pihalni kompresor stranskega kanala. To je drago. Druga možnost je, da preklopite delovno smer kompresorja stranskega kanala in ga tako spremenite iz sesanja v smeri pihanja. To lahko doseže uporabnik s tako imenovanimi tokovnimi ventili za vzvratno vožnjo.

delovanje:

Ventili za pretoka toka se uporabljajo za kompresorje stranskih kanalov, da se obrne smer pretoka. Smer toka se tako lahko preklopi iz delovanja tlaka na delovanje sesalnika ali obratno. Posebni tokovni vzvratni ventil na sliki v dodatku lahko dodatno spremeni linijo v ali iz njega.

Spremembo nadzira električni pogon 24 V ali 220 V ali pnevmatski aktuator.

Tok kroga sedanjega obračalnega ventila skupaj s kompresorjem stranskega kanala je naslednji:

Kompresor stranskih kanalov je povezan s povratnim ventilom s sesalno in pihalno stranjo. V nasprotnem primeru je obratni ventil povezan z eno ali dvema delovnima črtama.

Če je ventil za vzvratno vožnjo povezan samo z delovno črto, lahko ventil električno ali pnevmatično nadzoruje, ali naj se v delovni liniji uporablja stisnjen zrak ali sesalni zrak.

Če je ventil za vzvratno vožnjo povezan z dvema delovnima črtama, lahko na delovne črte na drugi strani vedno pritisnete sesalni tlak ali tlak v pihalu.

Stranke lahko izbirajo med petimi različicami. Prirobnični priključki so možni z GAS, NPT ali cevnim priključkom.

Pogonski sistem ventila za vzvratno vožnjo je zasnovan za neprekinjeno delovanje. Široki preseki in oblika prehoda omogočajo prenos zraka s praktično brez izgub tlaka pri hitrosti zraka do 50 m / s. Prikazana izvedba ventila je v celoti izdelana iz aluminijeve zlitine.

SKVTechnik ponuja vse različice opisanih obratnih ventilov. Stranke se morajo za kratko obdobje obrniti na SKVTechik, da bi se izognile napačnim naročilom.

Trenutno imamo dostavni čas 3 tedne v Nemčiji. To velja za naročila v SKVTechik Onlineshop.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.