Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Vpenjalne mize podpirajo kompresorji stranskih kanalov

V primeru industrijskih proizvodnih procesov se pogosto zahtevajo vpenjalne naprave za odvzem obdelovancev. Delovni predmeti morajo biti v določenem položaju in obdelani tam.

Postopek vpenjanja in napenjanja je treba izvesti hitro in enostavno. Pritrditev mora biti varna, tako da delovnega kosa ni mogoče premakniti enkrat. Pomembno je tudi pri avtomatski obdelavi, da obdelovanci vedno prihajajo v isti položaj, saj so orodja sorazmerno prilagojena pravilnemu prileganju obdelovanca.

Kot je razvidno iz načela skice, obdelovanec pritrdi sesalna plošča za obdelavo. V ta namen obstajajo majhne luknje v plošči, ki potegnejo v zraku. S tem sesalnim delovanjem obdelovanec vpije na ploščo tako, da ga je mogoče strojno obdelati brez drsenja. Potreben vakuum proizvaja kompresor stranskega kanala, priključen na sesalno ploščo. Hranjenje obdelovanca lahko poteka tudi s pomočjo ventilatorja stranskega kanala. V ta namen je mogoče obdelovanca pritrditi na napenjalno napravo s pomočjo vakuuma na sesalni napravi za transportni postopek. Takoj, ko je obdelovanec v pravilnem položaju v mizi, se vakuum sprosti in obdelovanec drži vakuum na sesalni plošči.

Delovna Načelo / tok:

Kompresor stranskega kanala je povezan s sesalno ploščo preko cevnega sistema. Ko vakuumska črpalka sedaj proizvaja vakuum, se obdelovalni element povleče proti mizi in ga pritrdi z določljivo silo, odvisno od tlaka. Za vklapljanje in izklapljanje toka zraka kompresorja ni potrebno ponovno vklopiti ali izklopiti, toda pretok zraka lahko preklopi z magnetnim ali pnevmatskim ventilom za obračanje toka. Sesalni zrak se zdaj lahko preklopi s podajalne plošče, ki se nahaja na vrhu v skicni ravnini. Postopek obdelave se lahko začne. Ko je obdelovalni postopek končan, se lahko sesalni zrak preklopi s sesalne plošče na dovodno napravo, obdelovanca pa se lahko odstrani

 

Fixiertische zur effektiven Sicherung der Werkstücke
Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.