Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Zijkanaalcompressoren – modellen single-stage, twee-traps, twee-stroming

De eerste positie

De eisen aan de prestaties van zijkanaalcompressoren zijn erg verschillend vanwege het grote aantal toepassingen. In principe zijn bepaalde extreme waarden inherent in alle mogelijke toepassingen. Bij industriële installaties is er bijvoorbeeld ook veel volume nodig, dat wil zeggen de hoeveelheid lucht die per tijdsdeel wordt vervoerd, enerzijds of de behoefte aan veel druk (zuigdruk of blaasdruk) aan de andere kant. Hoe worden deze verschillende eisenprofielen geïmplementeerd in de technische praktijk?
principes:

In principe wordt energie omgezet in gasdruk en gepompt volume. De energie wordt door de motor omgezet in kinetische energie van de ventilatorwielen. Lucht wordt in de buis gezogen en vanaf daar door het speciale gietwerk direct in de volgende lamella ingedrukt. In dit proces wordt de druk in de lamella verder en verder verhoogd (natuurlijk legt natuurkunde grenzen vast), afhankelijk van hoe vaak dit proces wordt herhaald.

Met deze kennis kan men nu twee manieren doen in de constructie van een zijkanaalventilator. De energie van de motor kan gebruikt worden om het hierboven beschreven compressieproces serieus (in serie) herhaaldelijk te herhalen, of om het gehele functieprincipe tegelijkertijd uit te voeren (parallelle schakeling).
Operation:

Vier illustraties worden getoond in de principeschets. De bovenste linker figuur toont het eenvoudige functionele principe van een zijkanaalcompressor met een eenvoudige waaier. De bovenstaande afbeelding rechts toont een compressor met een dubbele waaier. Het produceert bijna twee keer zoveel lucht als de linker variant. Dit is het bovengenoemde parallelle circuit.

Het onderste linkerbeeld toont een zijkanaalcompressor met een waaier maar een dubbel compressor kanaal. Hier wordt de lucht steeds meer gecomprimeerd over het dubbele pad, en bijna tweemaal zo veel druk wordt gegenereerd per eenheid tijd. Het onderste rechterbeeld toont eindelijk een zijkanaalcompressor met dubbele waaier. In principe zijn twee zijkanaalcompressoren in serie (in serie) aangesloten. De druk wordt bijgevolg groter, maar ook meer volume wordt gegenereerd.

SKVTechnik biedt alle varianten van deze apparaten. Door zijn samenwerkingspartners voldoet SKVTechnik bijna elke vereiste met zijkanaalblazers. Speciale ontwerpen zijn te allen tijde mogelijk.

 

 

 

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.