Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Zuigen van bouwgassen

SKVTechnik rapporteert over het gebruik van zijkanaalcompressoren. In dit artikel wordt het beginsel van luchtwinning onder gebouwen uitgelegd.

aanpak:

Binnen industriële gebouwen worden processen vaak uitgevoerd die gassen produceren. Als deze gassen zwaarder zijn dan lucht, zakt u naar de grond. Dit is in eerste instantie niet gevaarlijk, maar als deze gassen langzaam door de vloerplank van de gang naar de onderliggende stichting treden, kan de hal een poedervat worden. De op deze wijze verzamelde gassen in hun afzonderlijke mengsel kunnen een explosief mengsel geven. Als de gassen een kritische concentratie hebben bereikt, omdat meer en meer gassen over de tijd zijn verzameld, kunnen explosies optreden.

Een oplossing voor deze situatie wordt gecreëerd door het feit dat deze gassen specifiek worden verzameld en vervoerd van de onderbouw van het gebouw of de hal. Een zijkanaalcompressor die is aangesloten op de collectie, trekt de lucht continu of via een besturingssysteem via een pijpsysteem en zorgt tegelijkertijd ervoor dat de kritische concentraties explosieve gasmengsels niet bereikt worden.

Operation:

Het schematische diagram laat zien hoe de zijkanaalcompressor via een pijpsysteem op de gasverzamelaar is aangesloten. De zijkanaalventilator trekt de lucht uit de stichting onder het gebouw daarboven en blaast de lucht terug naar de buitenkant van het gebouw. Als er een bijbehorende ontworpen stichtingventilatie is voorzien, is het ook mogelijk om het tegenovergestelde pad te selecteren en de gassen door middel van perslucht uit de stichting te blazen. De luchttoevoer die de aangesloten zijkanaalcompressor moet promoten hangt af van de grootte van de hal, het gasvolume en de concentratie van het gasmengsel onder de gang. Bij overeenkomstige gegevens kan de ontwerpafdeling van SKVTechnik rekeningen voor klanten uitvoeren.

3dman_eu / Pixabay

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.