Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Zvočno izolacijski pokrovi v praktični uporabi

SKVTechnik poroča o uporabniških izkušnjah pri uporabi zvočnega pokrova za pihala s stranskimi kanali. SKVTechnik je spletni prodajalec kompresorjev za bočne kanale od leta 2012. Od leta 2016 je prodajalec ponudil tudi zvočne izolacijske pokrove, ki dopolnjujejo bočne kanale, ki jih ponuja pomembna komponenta portfelja izdelkov.

Puhalniki bočnih kanalov imajo vgrajene dušilnike v obstoječih sesalnih in izpušnih vodih. To zmanjša emisijo hrupa pihalnikov stranskih kanalov na raven, ki je primerna za uporabo blizu delovnih mest v industrijskih in poslovnih prostorih. Volumen stranskih kanalov ventilatorja SKVTechnika je drugačen. Majhni 0,2kW stroji so 50 dB (A). Večji bočni kanali v 25kW razredih so približno 80 dB (A). To lahko postane neprijetnost, zlasti v bližini delovnega ali pisarniškega prostora. SKVTechnik ponuja dve vrsti zmanjšanja hrupa. To so na eni strani dodatni dušilci zvoka za stranske kanale in na drugi strani zvočno izolirane pokrove.

Prvič, nekaj besed o dodatnih dušilcih.
Dodatni glušniki za pihala s stranskimi kanali so nameščeni neposredno na stroju na vstopnem vodu ali na odvodu ventilatorja pihala stranskega kanala. Odvisno od tega, ali je uporaba kompresorja stranskih kanalov tlačna ali sesalna aplikacija, je dodatni dušilec dušenja pritrjen med sesanjem in med sesalnim nanašanjem, je dodatni dušilnik dušenja v izpušnem vodu. Dodatni glušniki zmanjšajo zvok pihala stranskega kanala za približno 5-7 odstotkov. Izgledajo v obliki cevi in ​​so vgrajeni v cevovod ali cevni sistem v bližini kompresorja stranskih kanalov, če je mogoče.

Zdaj sledi opis zvočnega pokrova.
Zvočno izolacijski pokrovi za bočne kanale pihala zmanjšajo oddajani zvok za približno 7 do 12 odstotkov. To kaže kakovost zvočnega pokrova. Cena za zvočno izolacijske pokrove za pihala s stranskimi kanali je močno odvisna od kakovosti pokrovov.

Akustični pokrovi morajo vedno ustrezati razredu pihala stranskega kanala. Pomembno je, da procesna toplota, ki jo povzroči kompresor stranskega kanala, v zadostni meri razprši. Zato je za kupce ne samo pomembno, da se razpoložljiv pihalnik s stranskim kanalom prilega v pokrov, ampak tudi, da se toplota, ki jo povzroči pihalnik stranskega kanala, odstrani tudi iz pokrova. SKVTechnik ponuja kombinacije bočnih ventilatorjev in zvočno izoliranih kapučic, ki se natančno ujemajo med seboj in se lahko vstavijo v sisteme z najmanjšimi možnimi dimenzijami. Na žalost so čakalni časi za zvočno izolirane pokrove s 3 do 4 tedni precejšnji. Zvočno izolacijski pokrovi niso na zalogi, ampak so izdelani na zahtevo. Vendar ima to prednost za kupce, da so zvočno izolirani pokrovi vedno prilagojeni najnovejši različici bočnih kanalov.

Zaradi različnih izvedb pihalnikov stranskih kanalov SKVTechnika so na voljo tudi različne vrste zvočnikov. Na primer, zasnova sesalnih ali izpušnih cevi bočnih ventilatorjev se včasih znatno razlikuje. To zadeva položaj ali smer cevi. Poleg tega zvočno izolirani pokrovi upoštevajo različne vrednosti emisij toplote bočnih ventilatorjev. Obstajajo zvočno izolirani pokrovi, ki imajo ločene ventilatorje za odvajanje toplote in tako omogočajo prezračevanje znotraj zvočnega pokrova. Zvočno izolacijski pokrovi so seveda zavarovani pred ognjem in so navadno opremljeni z zunanjo kovinsko površino, zaradi česar so v določenih mejah odporni na vremenske razmere. Zvočno izolacijski pokrovi niso običajno primerni za uporabo na prostem. Stranke vprašajo svetovalce za izdelke podjetja SKVTechnik za takšne aplikacije.

Zvočna izolacija za puhala s stranskimi kanali ima v sebi pritrdilne elemente za stroje. Te tirnice so nameščene na stranskem kanalu iz drugih proizvajalcev. V bistvu SKVTechnik vedno priporoča, da vedno nabavate zvočno ohišje v povezavi s pihalnikom stranskega kanala. Odvisno od tega pa kupci poleg obstoječih kompresorjev stranskih kanalov kupijo tudi zvočne izolacijske pokrove. Natančne dimenzije razpoložljivega prostora lahko najdete v opisu izdelkov zvočnega pokrova SKVTechnika. Izkušnje pa kažejo, da so vedno potrebne manjše prilagoditve starih bočnih kanalov.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.