Veröffentlicht am Schreib einen Kommentar

Zvučno izolirana napa u praktičnoj upotrebi

SKVTechnik izvještava o korisničkom iskustvu pri korištenju zvučno izoliranih poklopaca za puhaljke sa bočnim kanalima. SKVTechnik je online trgovac kompresora bočnih kanala od 2012. godine. Od 2016. distributer je također ponudio zvučno izolirane nape koje nadopunjuju puhaljke na bočnim kanalima koje nudi važna komponenta u portfelju proizvoda.

Ventili s bočnim kanalima uglavnom su integrirali prigušivače u postojeće kanale za usis i ispušne plinove. Oni služe za smanjenje emisije buke ventilatora na strani kanala na razinu koja je podnošljiva za upotrebu u blizini radnih mjesta u industrijskim i poslovnim prostorima. Glasnoća pužnih bočnih kanala SKVTechnika je drugačija. Mali strojevi od 0,2kW su 50 dB (A). Veći puhaljke sa strane kanala u klasi 25kW su oko 80 dB (A). To može postati neugodan, pogotovo u blizini radničkog ili uredskog prostora. SKVTechnik nudi dvije vrste smanjenja buke. To su, s jedne strane, dodatni prigušivači puhaljki sa strane i, s druge strane, zvučno izolirane nape.

Prvo, nekoliko riječi o dodatnim prigušivačima.
Dodatni prigušivači puhaljki bočnih kanala postavljeni su izravno na stroj na usisnoj cijevi ili na kanalu puhala ventilatora bočnog kanala. Ovisno o tome je li kompresor bočnog kanala primjena tlaka ili usisna aplikacija, dodatni prigušivač se postavlja na usisni kanal tijekom primjene tlaka, a dodatni prigušivač se postavlja na ispušni kanal tijekom usisavanja. Dodatni prigušivači smanjuju zvuk ventilatora bočnog kanala za oko 5-7 posto. Oni izgledaju cijevi i ugrađuju se u sustav cjevovoda ili cjevovoda u blizini kompresora bočnog kanala, ako je to moguće.

Sada slijedi opis zvučno izoliranih napa.
Zvučno izolirane nape za puhaljke sa bočnim kanalima smanjuju emitirani zvuk za oko 7 do 12 posto. Ovo pokazuje kakvoću zvučno izoliranih napa. Cijena zvučno izoliranih napa za puhaljke sa bočnim kanalima jako ovisi o kvaliteti poklopaca.

Akustične nape moraju uvijek odgovarati klasi ventilatora bočnog kanala. Važno je da se procesna toplina koju generira kompresor bočnog kanala u dovoljnoj mjeri raspršuje. Stoga nije važno samo kupcu da raspoloživi ventilator bočnog kanala uklapa u kapuljaču, već i da se toplina koju stvara puhaljka s bočnim kanalima također uklanja iz kapuljača. SKVTechnik nudi kombinacije kompresora bočnog kanala i zvučno izolirane nape, koji su precizno međusobno usklađeni i mogu se umetnuti u sustave s najmanjim mogućim dimenzijama. Nažalost, vrijeme čekanja za zvučno izolirane nape s tri do četiri tjedna je znatno. Zvučni izolatori nisu na zalihi, ali su proizvedeni na zahtjev. Međutim, to ima prednost za kupce da su zvučno izolirane nape uvijek prilagođene najnovijoj verziji puhaljki bočnih kanala.

Zbog različitih verzija pužnih bočnih kanala SKVTechnika, postoje i razne vrste zvučno izoliranih napa. Na primjer, dizajn usisnih ili ispušnih cijevi pužnih bočnih kanala razlikuje se ponekad znatno. To se odnosi na položaj ili smjer cijevi. Osim toga, zvučno izolirane napeće uzimaju u obzir različite vrijednosti emisije topline pužnih bočnih kanala. Postoje zvučno izolirane nape koje imaju odvojene ventilatora za rasipanje topline i time omogućuju ventilaciju unutar zvučno izolirane nape. Zvučno izolirana kapulja su naravno zaštićena od požara i obično su opremljena metalnom vanjskom kožom koja ih čini otpornim na vremenske uvjete unutar određenih granica. Zvučno izolirane kapke nisu općenito prikladne za vanjsku upotrebu. Kupci zatražiti konzultante proizvoda SKVTechnik za takve aplikacije.

Zvučna izolacija za puhaljke bočnih kanala imaju unutarnje pričvršćivače za strojeve. Ove tračnice su montirane na bočnim kanalnim ventilatorima drugih proizvođača. U osnovi, SKVTechnik uvijek preporučuje da uvijek nabavite zvučnu ogradu u kombinaciji s ventilatorom bočnog kanala. Odstupajući od toga, međutim, kupci također mogu kupiti zvučno izolirane napeće uz postojeće kompresore bočnih kanala. Točne dimenzije za raspoloživi prostor nalaze se u opisu proizvoda zvučne izolacije tvrtke SKVTechnik. Iskustvo je, međutim, pokazalo da su uvijek potrebne male prilagodbe stražnjim puhaljkama.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.